9 mei 2011 In de media

Jordania denkt serieus aan uitbreiding Gelredome

Ondanks de onzekerheid over de sportieve toekomst op korte termijn heeft Vitesse-eigenaar Merab Jordania grootse plannen. Een serieuze wens is een uitbreiding van Het Gelredome.
Vitesse heeft met een bezettingsgraad van 67,94% ook dit seizoen alle moeite Het Gelredome op een voetbaltempel te laten lijken – alleen Excelsior doet het op dit punt slechter.

De lege plekken op de tribunes tijdens de wedstrijden weerhouden Jordania er niet van de capaciteit van het stadion op korte termijn te willen vergroten. Met in het achterhoofd het doel de Champions League te bereiken denkt de Georgiër serieus aan een tweede ring.

‘Het is het gevolg van een opdracht van Jordania om uit te zoeken hoe we de omzet kunnen maximaliseren’, verklaart algemeen directeur Paul van der Kraan tegen Voetbal International. ‘Daarbij heb ik een scenario uitgewerkt met uitbreiding van het stadion. De uitgangspositie blijft de positie op de ranglijst. Daarom ligt, zo denk ik, een scenario van vijf jaar eerder voor de hand.’

Hoewel Excelsior een wonder (lees: een 0-4 zege in Gelredome) nodig heeft om de Arnhemmers te passeren op de ranglijst, is de ploeg van trainer Albert Ferrer nog altijd niet definitief verzekerd van lijfsbehoud.

VI

Hoofdsponsor: