24 augustus 2010 In de media

Jordania flirt met Sulejmani

Dat de bomen sinds de komst van de nieuwe eigenaar Merab Jordania in Arnhem tot in de hemel reiken, weet men nu ook bij Ajax. De Arnhemse club meldde zich in Amsterdam om Miralem Sulejmani een seizoen te huren. De Arnhemmers willen zijn hele salaris van naar verluidt 1,8 miljoen euro overnemen, bevestigen bronnen binnen Ajax.

De interesse komt de Ajacieden aan de vooravond van het cruciale Champions Leaguetreffen met Dinamo Kiev - morgen in de ArenA - slecht uit. Moet trainer Martin Jol de Serviër in zijn selectie opnemen of is hij al met zijn hoofd bij een transfer?

In elk geval wordt pas na de wedstrijd, die het Amsterdamse seizoen kan maken en breken, een beslissing over de toekomst van Sulejmani genomen. Ajax wil Sulejmani liever verkopen. Mocht de verhuur echter zoals verwacht doorgang vinden, dan wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond Sulejmani.

De dribbelaar werd twee jaar geleden voor het recordbedrag van 16,25 miljoen euro overgenomen van SC Heerenveen, maar kon de hooggespannen verwachtingen nooit waarmaken. Zijn zaakwaarnemer Vlado Lemic - ook de regisseur van de Vitesse-deal - overtuigde de Ajax-leiding er deze zomer eerder van Suljemani te kunnen slijten aan West Ham United. Dat de jongeling niet aan de criteria voldeed om Engeland in te komen, zou geen probleem zijn, maar bleek uiteindelijk toch het struikelblok.

"Ik wil per se weg bij Ajax", liet Sulejmani zich na de mislukte deal al ontvallen. "Ik denk dat het goed is voor mijn ontwikkeling om ergens anders veel te spelen en daarna de echte Miralem aan het Ajax-publiek te laten zien."

Als alles volgens planning verloopt, meldt de Ajax-aanvaller zich vandaag nog op sportpark De Toekomst, waar Ajax aan de voorbereiding voor de kraker met Kiev begint.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: