25 december 2012 In de media

Jordania gaf Russische makelaar vrijbrief om Bony te verhandelen

Vitesse lijkt aanvalsleider Wilfried Bony niet ten koste van alles te hoeven behouden. De Ivoriaan had tot het sluiten van de zomerse transfermarkt namelijk de overstap kunnen maken naar Rusland.
Middels een uitgelekte boodschap gaf clubeigenaar Merab Jordania een zaakwaarnemer een vrijbrief om Bony te verhandelen met clubs uit de Premjer Liga. “En Liverpool wil hem ook!”

In het mandaat valt het volgende te lezen: Hierbij geeft Vitesse toestemming aan FIFA-zaakwaarnemer Roman Oredhchuk om onze club te vertegenwoordigen in de onderhandelingen aangaande een mogelijke transfer van Bony naar clubs in de Russische Premjer Liga. Die vrijbrief was van 2 april 2012 tot 1 september 2012 van kracht. Die Oredhchuk beval de Ivoriaanse spits ook aan bij CSKA Moskou, maar dat ontkende algemeen directeur Roman Babaev maandagmiddag. Hij betichtte de spelersmakelaar van leugens.

Derhalve heeft de belangenbehartiger het formulier gepubliceerd. “Ik heb Bony bij CSKA aanbevolen en heb ze gezegd dat ze op Michu van Rayo Vallecano moesten letten. Maar ze vonden hen niet goed genoeg waren voor CSKA. Babaev ontkent, maar ik heb het mandaat van Bony online gezet. Waarom geeft hij niet toe wat de hele wereld niet weet? Als hij nog antwoorden wil, dan ben ik zelfs bereid om de leugendetector mee te nemen. Ik vertel de waarheid. En Liverpool wil hem ook!”

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voetbalzone incl. document / Foto SV

Hoofdsponsor: