1 september 2010 In de media

Jordania houdt woord

Op de laatste dag van de transfermarkt heeft Vitesse giste­ren een Nederlander, een Noor een Ghanees en een Georgiër vast­gelegd. Daarmee komt het totale aantal aanwinsten sinds de komst van de Georgische clubbaas van Vitesse, Merab Jordania, op acht.

Vier aanwinsten op laatste dag transfermarkt 

- Georgische clubbaas finan­ciert nog vier nieuwe spelers op laatste dag transfermarkt. 
- Totaal aantal nieuwe spelers verdubbeld naar acht. 
- Noorse spits Marcus Pedersen eerste speler die voor langere tijd wordt vastgelegd.

Jordania heeft zo ruimschoots woord gehouden. Hij repte sinds zijn geruchtmakende komst op 16 augustus van vier, vijf nieuwe spe­lers en mogelijk tien. Twee weken later heeft trainer Theo Bos er acht nieuwe spelers bij, tegenover twee vertrekkers: doelman Piet Velthui­zen (Hércules Alicante) en Jop van der Linden (Helmond Sport).

De Arnhemse selectie is in twee weken een bont gezelschap gewor­den. Vitesse huurt de Nederlander Nacer Barazite ( 20) van Arsenal, ziet de transfervrije Ghanese mid­denvelder en 42-voudig internatio­nal Laryea Kingston ( 29) van het Schotse Hearts of Midlothian ko­men en de Georgische rechtsback en international Guram Kashia (23) van Dinamo Tbilisi.

Op de valreep bereikte Vitesse gis­teren ook een akkoord met het Noorse Stromsgodset IF over de koop van de 19-jarige Noorse jeugdinternational Markus Peder­sen; een spits. Pedersen is de eer­ste aankoop; een speler in wie Vi­tesse de potentie ziet later veel geld te verdienen.

De komst van Nacer Barazite is nog enigszins pikant omdat de jon­ge Huissenaar de jeugdopleiding van NEC doorliep. Hij was de laat­ste weken op proef bij Glasgow Rangers maar zag een overstap stuklopen omdat Arsenal hem slechts tot 31 december wilde ver­huren. Barazite sprak vervolgens uitgebreid met Heracles, maar koos alsnog voor Vitesse, dat hem twee dagen geleden polste. „Het zijn gekke dagen geweest”, zei de aanvaller, net terug in Londen na een dag onderhandelen in zijn ge­boortestad Arnhem. „ Maar ik ben ontzettend blij met Vitesse en ik wil Nederland laten zien wie ik ben. Daar heb ik vier maanden de tijd voor. Arsenal wilde mij alleen tot 31 december verhuren.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: