Jordania investeert honderd miljoen in Vitesse
Buitensporige uitgaven zijn er de komende jaren dan ook niet bij. Vitesse werkt momenteel al met een begroting die meer dan representatief is voor de top vier van de Eredivisie. Jordania wil het daar graag bij laten.
De rijke zakenman betaalde in 2010 zo’n tien miljoen euro om bij Vitesse in te stappen. Gedurende het eerste jaar werkte hij een tekort van twintig miljoen euro weg, een jaar later deed hij zelfs een aanvulling van bijna 25 miljoen euro.
Bony
Daarnaast liet Jordania voor twaalf miljoen euro een nieuw trainingscomplex bouwen en betaalt hij inmiddels jaarlijks achttien miljoen euro aan salarissen. Inmiddels is hij in drie seizoenen dan ook zo’n honderd miljoen euro lichter.
Daar zal het niet bij blijven. Het tekort voor deze jaargang dreigt op te lopen naar dertig miljoen euro, wat door Jordania zal moeten worden aangevuld. Met een verkoop van bijvoorbeeld Wilfried Bony kan Vitesse wel in één klap weer aan de eisen van het Financial Fair Play voldoen.
Zakenvullers
Opmerkelijk is wel dat Vitesse vast blijft houden aan jongens uit de stad en talenten met potentie. Piet Velthuizen, Theo Janssen en Marco van Ginkel zijn echte producten uit de Vitesse-opleiding. Zakkenvullers op leeftijd zijn in het Gelredome niet welkom.
De Arnhemmers, die momenteel zonder sponsornaam op het shirt spelen, zouden voor volgend seizoen overigens weer een hoofdsponsor hebben. De naam van het bedrijf wordt niet genoemd.