24 augustus 2010 In de media

Jordania kondigt nog meer aankopen aan

Vitesse heeft dinsdagmiddag officieel de aankopen Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic gepresenteerd. Clubeigenaar Merab Jordania maakte maar meteen van de gelegenheid gebruik nog meer versterking aan te kondigen.,,Er komen nog vier of vijf spelers bij’’, sprak de Georgische clubeigenaar.

De teller sprong op dinsdag al meteen naar drie, want ook doelman Matej Delac meldde zich op het trainingsveld op Papendal. Delac wordt net als Rajkovic en Matic gehuurd van Chelsea, met een optie tot koop.

Daarnaast is de afronding van de komst van Ismael Aissati van Ajax slechts een formele kwestie. Vitesse hengelt ook nadrukkelijk naar Ajax-aanvaller Miralem Sulejmani.

Delac is de opvolger van Piet Velthuizen, die vertrekt naar het Hercules Alicante. Vitesse bereikte maandagavond laat een akkoord met de Spaanse club. Eerder was Velthuizen al een verbintenis voor vier seizoenen overeengekomen met Hercules Alicante.

Delac is een Kroatische jeugdinternational, die afgelopen week 18 jaar oud is geworden. Hij speelde in eigen land voor Inter Zapresic. In september 2009 tekende hij een vijfjarig contract bij Chelsea, dat een jaar later in zou gaan. De 1 meter 90 grote keeper werd vorig seizoen betaald door Chelsea, dat hem echter stalde bij Inter Zapresic.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: