15 juni 2011 In de media

Jordania wil Van Gaal bij Vitesse

Merab Jordania hoopt op de komst van Louis van Gaal. De clubloze oefenmeester moet Vitesse naar grote hoogten stuwen, zo laat de clubeigenaar weten aan Voetbal International.

Albert Ferrer is de huidige trainer van de Arnhemmers, maar de Spanjaard lijkt zijn biezen te mogen pakken. Jordania heeft al een opvolger in gedachten. "Van Gaal kan mijn visie feilloos uitvoeren. Ik zou er veel voor over hebben om hem binnen te halen. Hij mag hier zowel coach als president worden. Bij hem is het project in goede handen."

Vitesse heeft al geïnformeerd. "Ik heb begrepen dat hij nu niet voor ons wil werken. Van Gaal heeft nu zo veel jaren achter elkaar altijd onder druk gestaan. Misschien is hij een beetje moe. Maar ik denk dat een persoon als hij maximaal een jaar zonder voetbal kan. Dan wil hij toch weer aan de slag. Hopelijk kunnen we dan onze kans grijpen."

De trainer moet binnen twee jaar voor het kampioenschap gaan. "Nog steeds denk ik aan de titel in 2013", onthult Jordania, die nog geen definitieve beslissing heeft genomen over zijn huidige coach Ferrer. "Komend jaar wordt de eis kwalificatie voor de Europa League. Maar dat moet niet iets structureels worden. Mijn doel is om met Vitesse in de Champions League te spelen."

Goal.com

Hoofdsponsor: