8 juni 2021 In de media

Joseph Oosting aan de slag bij RKC: ”Ik verlaat Vitesse met pijn in mijn hart”

Assistent-trainer Joseph Oosting verlaat Vitesse om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij RKC Waalwijk. De 49-jarige Emmenaar was sinds 2014 in verschillende functies actief als trainer bij de Arnhemmers.

In totaal werkte Oosting 7 jaar bij Vitesse. Tussen 2014 en 2017 maakte hij deel uit van de Vitesse Voetbal Academie. Na een korte uitstap bij HHC was hij vanaf het seizoen 2017|2018 trainer van Jong Vitesse. Vanaf het seizoen 2019|2020 was Oosting assistent-trainer bij de Arnhemmers. Als assistent van Thomas Letsch doorliep hij in het afgelopen seizoen het traject tot Coach Betaald Voetbal succesvol. In mei van dit jaar behaalde hij zijn diploma.

Joseph Oosting: ”Ik verlaat Vitesse met pijn in mijn hart. Ik heb zoveel lieve en goede mensen mogen leren kennen bij Vitesse. Het is mijn cluppie geworden. Ik hoefde helemaal niet weg en zat echt op mijn plek. Maar deze kans deed zich voor. De kans om hoofdtrainer te worden in het betaald voetbal.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Joseph is van grote waarde geweest voor Vitesse. Als trainer en als persoon. Wij kenden zijn ambities. Dat er al zo snel na het behalen van zijn diploma interesse werd getoond, zegt alles over de kwaliteiten van hem als trainer. Voor ons is het een aderlating dat hij de club verlaat. Aan de andere kant wilden wij hem niet in de weg zitten om zijn ambities na te streven. Deze stap is Joseph dan ook gegund.”

Vitesse wil Joseph Oosting bedanken voor zijn passie en bevlogenheid in Arnhem. Wij zien hem aankomend seizoen graag terug in GelreDome met zijn nieuwe club.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: