19 december 2019 In de media

Joseph Oosting gaat in mei van start met de UEFA Pro opleiding

De UEFA Pro opleiding gaat in mei van start met acht deelnemers, waaronder de huidige Vitesse interim coach Joseph Oosting.
De deelnemers die in seizoen 2020/’21 de opleiding gaan volgen zijn Peter van der Veen, Joseph Oosting, Edwin de Graaf, Dick Schreuder, Ben Kinds, Maurice Verberne, Bas Sibum en Casper Goedkoop.

De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Na het behalen van dit diploma kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Om beter aan te sluiten bij de veranderende wereld van het betaalde voetbal is de UEFA Pro opleiding de laatste jaren vernieuwd. Dit past bij de hoge eisen die, zowel binnen als buiten het veld, aan de trainer-coach in het betaald voetbal worden gesteld. De KNVB werkt er hard aan om de opleiding altijd actueel en van kwalitatief hoog niveau te houden. Dit gebeurt uiteraard binnen de kaders die de UEFA aan dit diploma stelt.

Toelating en selectieprocedure

Potentiële nieuwe deelnemers worden in eerste instantie geselecteerd op basis van hun ervaring als zelfstandig trainer-coach. Als deelnemers voldoende ervaring hebben op dit gebied, worden ze uitgenodigd voor een selectiegesprek dat wordt gevoerd door vertegenwoordigers van het betaald voetbal en de KNVB. Op basis van de uitkomst van het selectiegesprek, in combinatie met hun spelerservaring en opleiding, zijn deelnemers toelaatbaar tot de opleiding UEFA Pro.

De toelatingscommissie bestaat uit de belangenorganisaties Coaches Betaald Voetbal (CBV), de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) en de KNVB. Deze commissie buigt zich over de selectieprocedure en gaat dus uiteindelijk over de toelating van nieuwe deelnemers. De UEFA Pro opleiding wordt vanaf aankomend seizoen jaarlijks georganiseerd.

De deelnemers van 2020

Ben Kinds
Edwin de Graaf
Dick Schreuder
Maurice Verberne
Joseph Oosting
Peter van der Veen
Bas Sibum
Casper Goedkoop

KNVB – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: