12 september 2021 In de media

Joseph Oosting: ‘Ik ben nu hoofdtrainer bij RKC, maar ik hoop ooit bij Vitesse terug te keren’

RKC-hoofdtrainer Joseph Oosting (49) is voortvarend van start gegaan bij RKC Waalwijk. De gedoodverfde degradatiekandidaat staat na drie wedstrijden keurig op vier punten in de middenmoot van de Eredivisie-ranglijst. Hij oogst lof voor zijn aanpak en spelopvatting en is befaamd voor zijn tactisch inzicht. Zondagmiddag  is voormalig werkgever Vitesse de tegenstander, waar hij zeven jaar werkzaam voor was. De Drent kijkt uit naar het duel.

‘Vitesse is een fantastische club’

“Ik heb zeven jaar met enorm plezier bij Vitesse gewerkt”, deelt Oosting met De Gelderlander. “In de jeugd, bij de beloften en bij het eerste elftal. Vitesse is een fantastische club, met heel mooie mensen in de organisatie. Een geweldige leerschool. Ik heb daar ook Engels geleerd. Krijg je er gratis bij. Ik ben nu bij RKC begonnen als hoofdtrainer, maar ik hoop ooit bij Vitesse terug te keren.”

Sentiment tellen niet op  de zondagmiddag. Voormalig assistent Joseph Oosting wil Vitesse-trainer Thomas Letsch verslaan. “Vitesse mag de competitie dan slecht zijn gestart, wij zijn de underdog. Ik kan hier allerlei tactische verhandelingen gaan houden, maar uiteindelijk hebben wij een portie geluk nodig om Vitesse te verslaan. Zo liggen de verhoudingen nu eenmaal. Maar we hebben wel vertrouwen en geloof in eigen kunnen.”

No nonsense

Oosting heeft snel zijn weg gevonden in Waalwijk en is nog altijd hetzelfde no nonsense type. “Ik houd van verzorgd voetbal. Positiespel. Ik houd alles ook simpel. Ik ben Johan Cruijff niet, ik ben Joseph Oosting.”

Nuchtere Oosting maakt het allemaal niet ingewikkelder dan het voetbalspelletje is, maar naast tacticus heeft hij een extra kwaliteit om met ‘lastige’ spelers om te gaan. Hij bewees het andermaal met Oussame Tannane en Riechedly Bazoer bij Vitesse, en heeft bij RKC weer spits en enfant terrible Michel Kramer aan het voetballen gekregen.

De coach Oosting legt uit hoe. “Ik wil weten hoe mensen in elkaar steken. Samen moet een prestatie worden neergezet. Binnen die vier lijnen leer je het echte karakter van de profvoetballer kennen. Bij tegenslag. We hopen Vitesse in die situatie te krijgen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: