21 mei 2021 In de media

Joseph Oosting wordt genoemd als kandidaat bij De Graafschap

De Graafschap moet na het ontslag van Mike Snoei op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Doetinchemse eerstedivisionist is aan de slag om een opvolger van de Didammer te vinden. Snoei moest het veld ruimen nadat promotie naar de eredivisie tot drie keer toe binnen acht dagen werd verspeeld.

Assistent trainer van Vitesse Joseph Oosting wordt genoemd als een van de vijf ’topkandidaten’. Althans door regiokrant De Gelderlander.

Vitessenaar Oosting heeft onlangs zijn cursus Coach Betaald Voetbal afgerond en moet zijn diploma nog in ontvangst gaan nemen, maar wordt blijkbaar toch als kandidaat genoemd. Oosting trad al eerder kortstondig als interim hoofdtrainer van de Arnhemmers op toen trainer Slutskiy zijn functie inleverde, na een reeks van verliespartijen in 2019.

Zijn profielschets die daarbij wordt gehanteerd:

Joseph Oosting (49)

Oosting heeft net de cursus coach betaald voetbal afgerond. Maar de huidige assistent-trainer van Vitesse, afkomstig van het kamp in Emmen, maakte de afgelopen seizoenen in Arnhem al indruk als interim-coach. Oosting loodste Vitesse in 2018, na het ontslag van Henk Fraser, samen met Edward Sturing naar Europees voetbal.

Toen Leonid Slutskiy in 2019 werd weggestuurd (Dit is niet juist. Slutskiy koos zelf voor een vertrek; red.), liet hij opnieuw een goede indruk achter met aanvallend voetbal. Oosting, een positief mens, staat bekend als een opleider. De no nonsense coach heeft ook bewezen goed met spelers – talenten en vedettes – om te kunnen gaan.

Contract tot 2022

Joseph Oosting staat tot 2022 onder contract bij Vitesse. Mochten de Superboeren hem als kandidaat overwegen, dan zal zijn contract afgekocht moeten worden.

In de door De Gelderlander georganiseerde poll onder lezers/supporters blijft Oosting ver achter op de overige vijf voorgestelde ‘kandidaten’ Kalezic, Van der Gaag, Ulderink en Hiddink.

Mocht de geboren Emmenaar al het hoofdtrainerschap op korte termijn ambiëren, dan valt te verwachten dat hij de ontwikkelingen bij FC Emmen op de voet volgt, dat donderdagavond uit de eredivisie degradeerde na verlies van NAC Breda op basis van strafschoppen in de halve finale van de promotie/degradatie play offs.

Terugkeer Gelderse derby is mogelijk

De finale van de promotie/degradatie play offs wordt zondag (18.00 uur) gespeeld tussen NAC Breda en NEC uit Nijmegen. De Bredanaren hebben het thuisvoordeel. Inzet is promotie naar de eredivisie. De terugkeer van de Gelderse derby op het hoogste niveau van het betaalde voetbal bestaat dus nog steeds tot de mogelijkheden.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: