14 december 2019 In de media

Joseph Oosting: ‘Vitesse maakt aanvallend progressie’

Vitesse-coach Joseph Oosting wil zaterdagavond in de wedstrijd tegen FC Twente opnieuw een aanvallend Vitesse zien.
In de wedstrijd tegen Feyenoord lukte dat de volle eerste helft, nu eist de coach over langer periode druk op de tegenstander. "We willen steeds weer een stap vooruit zetten", stelt Oosting in De Gelderlander.

"Nu komt Twente. Ten opzichte van Feyenoord willen we onze spelopvatting langer uitvoeren. Langer dan een half uur. Op de training zie ik in elk geval al progressie."

"Dat we niet continu druk kunnen zetten, heeft ook met de spelopvatting te maken. Als je steeds in zones verdedigt en terug zakt in de verdediging spaar je energie. Wij willen onze tegenstander opjagen. We willen opbouwen van achteruit. Dat vergt meer kracht en inhoud. Ik noem dat een andere conditie."

De spelopvatting van Oosting is totaal anders dan van zijn voorganger Leonid Slutskiy maar vraagt om geduld van de Vitesse-supporters. "In een paar weken kunnen we ook niet alles rigoureus gaan veranderen. We willen bij Twente in de eerste én tweede helft periodes van druk hebben. Rust in ons spel en controle zijn noodzaak. Dán is een zege ook kansrijk."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: