23 september 2016 In de media

Jubileumduel voor Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel staat voor een jubileum. De spits maakt zich tegen FC Twente op voor zijn 100ste eredivisieduel. De aanvaller uit Woudenberg heeft 60 wedstrijden gespeeld voor FC Utrecht en staat nu op 39 duels voor Vitesse.
Vitesse en Twente hebben een opvallende overeenkomst. Beide clubs huren in Engeland. Vitesse telt drie huurlingen van Chelsea: Matt Miazga, Lewis Baker en Nathan. Twente huurt bij Manchester City: Yaw Yeboah, Bersant Celina en Enes Ünal.

FC Twente heeft een lange adem, zo blijkt uit de cijfers van statistiekenbureau Opta. In het kalenderjaar 2016 maakte de ploeg uit Enschede al 6 doelpunten in of na de 90ste minuut van een eredivisieduel, minimaal 3 meer dan elke andere ploeg in de competitie.

Bij winst of een gelijkspel tegen Vitesse doorbreekt FC Twente de 10-puntengrens. Vorig seizoen lukte dat pas in de 15e speelronde (10 punten uit 15).

Bij Vitesse moeten Guram Kashia en Maikel van der Werff scherp zijn. Twente speelt met Enes Ünal de topscorer van de eredivisie als troefkaart uit. De huurling van Manchester City scoorde 5 keer met slechts 6 schoten op doel.

Kamohelo Mokotjo vocht in de competitie tot nu toe 35 persoonlijke duels uit en won daarvan 80 procent, het hoogste percentage van alle veldspelers met minimaal 90 speelminuten in de eredivisie.

Vitesse kan voor de 10e keer winnen op bezoek bij Twente in de eredivisie. Alleen op bezoek bij Willem II en Roda JC wonnen de Arnhemmers vaker (12 keer).

Henk Fraser verloor als trainer geen enkele van zijn vijf eredivisieduels met FC Twente (winst 3, gelijk 2).
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: