2 mei 2021 In de media

Juventus-huurling is Vitesse-held: ‘Ronaldo of Enzo? Enzo natuurlijk, my man!’

Idrissa Touré is dit seizoen nog niet veel aan bod gekomen bij Vitesse, maar is zaterdagavond goud waard gebleken voor de Arnhemmers. De Duitse Juventus-huurling behoedde Vitesse in de extra tijd voor duur puntenverlies tegen PEC Zwolle en hield de nummer vier van de Eredivisie op koers voor Europees voetbal: Touré verschijnt dan ook met een glimlach van oor tot oor voor de ESPN-camera.

Eerder in het seizoen had hij namelijk een minder fraaie hoofdrol gepakt tegen datzelfde PEC. Vitesse had begin december de koppositie voor het grijpen in Zwolle, maar ging na een rode kaart voor Touré onderuit. “Mijn eerste rode kaart tegen Zwolle én mijn eerste goal tegen Zwolle…”, vat hij samen. “Ik voelde me toen een beetje schuldig. Maar als voetballer moet je zoiets na twee, drie dagen van je af schudden en vooruit kijken. En nu was het tijd voor revanche!”

In minuut 92 dook Touré op in de zestien meter en promoveerde hij een voorzet van Oussama Tannane tot een krachtige kopbal. “Tannane heeft een goede voorzet, ik wist dat die bal op snelheid zou komen”, laat hij weten tijdens het opnieuw bekijken van de beelden. “Het was an easy thing, met zo’n voorzet: als je de bal op het juiste moment raakt, dan heeft de keeper nooit een kans.”

Het is voor Touré voorlopig hét hoogtepunt van zijn Eredivisie-tijd. Na dit seizoen keert hij in principe terug naar de Juventus-beloften. “Ik speelde daar in het tweede team, maar soms trainden we samen met het eerste. Maar het blijft Juventus, you know? Alleen maar supersterren, het was een geweldige kans om daar te trainen en bij te leren.” De grootste superster loopt echter in Arnhem rond, knipoogt hij. “Cristiano Ronaldo of Enzo Cornelisse? Enzo Cornelisse natuurlijk! Enzo, my man, haha!”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: