18 november 2021 In de media

Kaartverkoop Stade Rennais uit gestopt!

 

Tot teleurstelling van Vitesse heeft de club de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Stade Rennais FC in de UEFA Europa Conference League noodgedwongen moeten stopzetten. Wegens nieuwe veiligheidsmaatregelen van de lokale autoriteiten is het maximale aantal tickets namelijk flink teruggeschroefd. Omdat de gestelde limiet reeds bereikt is, kunnen er helaas geen kaarten meer beschikbaar worden gesteld.

De autoriteiten in Frankrijk hebben besloten dat Vitesse niet meer gebruik mag maken van het gehele uitvak, iets wat aanvankelijk nog wel aan de orde was. Enkel het onderste gedeelte van het bezoekersvak mag worden opengesteld. Daar is plek voor 580 supporters. Het huidige aantal verkochte kaarten heeft dit maximum al geëvenaard, waardoor de kaartverkoop per direct gestopt moest worden.

Actuele coronamaatregelen
Naast het bovengenoemde zijn de coronamaatregelen voor het reizen naar Frankrijk ook nog verscherpt. Dit houdt volgens de actuele regels het volgende in:

  • Als je gevaccineerd bent, dan moet je een vaccinatiebewijs overleggen, tezamen met een verklaring dat er geen sprake is van coronasymptomen of -contacten;
  • Voor Nederlandse niet-gevaccineerden volstaat op dit moment alleen een herstelbewijs (ouder dan elf maanden, maar niet ouder dan zes maanden) of een negatieve PCR- of antigeentest die niet ouder is dan 24 (!) uur. Nederland staat op dit moment namelijk onder toezicht wegens de huidige coronasituatie. Kinderen die jonger dan twaalf jaar oud zijn hoeven niet getest te worden;
  • De situatie omtrent het coronavirus verandert continu. Daarom verwijzen wij voor de actuele overheidsregels door naar deze link en benadrukken wij wederom dat eenieder zélf verantwoordelijk is voor het regelen van zijn of haar reis en het opvolgen van de geldende coronamaatregelen.

Overige restricties voor of tijdens de reis
Daarnaast is er nog een aantal maatregelen waar meereizende supporters voor hun reis of ter plekke rekening mee dienen te houden:

  • Het centrum van Rennes mag niet bezocht worden door meereizende supporters;
  • Er komt een ontmoetingsplek dicht bij het centrum en het Roazhon Park-stadion, waar supporters wat kunnen eten en drinken. Onder begeleiding van de politie kan de groep Vitesse-supporters in twintig minuten richting het stadion lopen;
  • Het is voor Vitesse-supporters niet toegestaan om zich in bars en restaurants in de directe omgeving van het stadion te bevinden.

Omwisselen van ticket(s)
Omwisselen kan op maandag 22 november en dinsdag 23 november van 9.00 uur tot 19.30 uur op GelreDome.

Het is een reeks maatregelen waar Vitesse helaas geen invloed op heeft, maar we zullen het ermee moeten doen en willen hier dan ook zo duidelijk mogelijk over communiceren. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je contact opnemen met Vitesse via Fanservice (email: fanservice@vitesse.nl, WhatsApp: 06-82454276). Mocht je reeds een kaart besteld hebben voor het uitduel met Stade Rennais FC, maar niet meer naar de wedstrijd kunnen of willen, dan verzoeken wij jou om dit zo snel mogelijk (uiterlijk maandag 22 november 13.00 uur) aan te geven bij Fanservice. Wellicht kan je andere supporters dan blij maken met een ticket.

 

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: