19 maart 2021 In de media

Kabinet blijft bij standpunt: geen evenementen/voetbal vóór 1 juli

De kans dat er dit seizoen nog supporters welkom zijn bij de duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is vrijwel uitgesloten. Het demissionaire kabinet heeft organisatoren laten weten dat ze kunnen beginnen met het plannen van evenementen ná 1 juli, meldt de NOS.

Daarmee lijken de stadions de rest van dit seizoen gesloten te blijven voor fans. Naast de competitiewedstrijden wordt ook de finale van de KNVB Beker tussen Ajax en Vitesse zonder publiek afgewerkt.

Voor nieuwe seizoen gloort hoop

Richting het nieuwe seizoen gloort er door de aankondiging wél hoop. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd worden na 1 juli, dan krijgen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid.

Het kabinet verwacht dat er vanaf 1 juli meer mogelijk is, omdat iedereen vanaf achttien jaar dan ingeënt moet zijn of de eerste prik gehad zou moeten hebben. Ook de positieve ervaringen met de zogenoemde fieldlabs zijn aanleiding met deze regeling te komen. Zo speelt het Nederlands elftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland voor vijfduizend fans in de Johan Cruijff Arena.

Bron: VoetbalPrimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: