6 mei 2020 In de media

Kabinet: vanaf 1 september weer betaald voetbal in Nederland

Het is nog altijd het streven van het kabinet om vanaf 1 september weer betaald voetbal toe te laten in Nederland. Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte werd woensdagavond duidelijk dat vanaf die datum – mits het mogelijk is – alle sporten weer toegestaan zijn en dus ook betaald voetbal.

Evenementen zijn vanaf dan echter nog niet toegestaan, wat erop duidt dat het betaald voetbal nog zonder publiek zal zijn.

Het kabinet verbood eerder evenementen tot 1 september, waaronder het betaald voetbal. Daarop besloot de KNVB om de competities te beëindigen. Nu maakt de overheid een onderscheid tussen betaald voetbal aan de ene kant en evenementen aan de andere kant. Wanneer evenementen wel weer toegestaan zijn, is nog niet bekend.

Eredivisie-clubs zijn ondertussen wel weer begonnen met trainen, zij het in kleine groepen. Er moet afstand gehouden worden op het trainingsveld en spelers moeten thuis omkleden en douchen. Clubs trainen nu om fit te blijven en het seizoen af te sluiten. Na een vakantie zal er vanaf juli worden toegewerkt naar de beoogde competitiestart in september.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: