7 november 2012 In de media

Kakuta: “Vitesse vs FC Twente wordt een topwedstrijd”

In de bekerwedstrijd tegen Gemert, 26 september, maakte Gaël Kakuta zijn debuut in het shirt van Vitesse. Na een invalbeurt tegen AZ en basisplaatsen tegen de amateurs van Staphorst en landskampioen Ajax staat hij nu op vier wedstrijden voor Vitesse.
Zondag staat het duel met koploper FC Twente op het programma. “Het wordt zondag een topwedstrijd.”

In de vier wedstrijden die hij speelde kwam de explosiviteit van Kakuta tot uiting. De flankspeler neemt de bal aan en probeert daarna direct zijn directe tegenstander voorbij te spelen. In vier duels kwam de Fransman tot drie assists en een handvol panna’s. “Toen ik bij Vitesse arriveerde moest ik voornamelijk werken aan mijn kracht en explosiviteit. De manier van spelen in Nederland is anders dan ik gewend was. De Eredivisie is een technische en aanvallende competitie. Voor mij, als aanvaller, is dat erg prettig. Ik leer daarom enorm snel in deze competitie”.

Zondag staat het treffen met FC Twente op het programma. “FC Twente is een aanvallende ploeg dat goed voetbal speelt. Het wordt een echte topwedstrijd. Als wij ons niveau halen en taakbewust spelen zoals we dat tegen Ajax deden, kunnen we wederom een goed resultaat neerzetten.” In de wedstrijd tegen Ajax wisselde Ibarra en Kakuta vooral de eerste helft af en toe van positie. “Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik kan zowel op de rechter- als linkerflank uit de voeten en heb ook regelmatig als aanvallende middenvelder gespeeld. Het belangrijkste is dat het goed gaat met het team en zelf hoop ik altijd te spelen”, zei de pas 21-jarige Kakuta.

Zondag is het hele interview met Gaël Kakuta te lezen in VitesseVandaag. Het wedstrijdmagazine is gratis verkrijgbaar op de promenade van GelreDome. Het duel begint zondag om 12.30 uur.

 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: