15 december 2012 In de media

Kakuta kijkt alleen vooruit

Gaël Kakuta is 21 jaar, maar heeft al een heel voetballe­ven achter zich. Over het verleden wil de huurling van Chelsea het niet heb­ben. ‘ Nu telt alleen Vitesse’
Gaël Kakuta beleefde een valse start bij Vitesse, maar de Fransman heeft zijn draai inmid­dels gevonden in Arnhem. Trainer Fred Rutten zette hem vlak voor het uitduel met NAC uit de wed­strijdselectie omdat hij te laat was gekomen. Zijn competitiedebuut had hij toen nog niet gemaakt. De laatste weken stond de aanvaller steevast in de basis en was hij goed voor een handvol assists.

„Mijn basisplek is geen vanzelfspre­kendheid. Ik moet knokken voor mijn plek. We hebben een heel goed team dat mee kan doen om de titel.”

Kakuta staat, net als Vitesse- spe­lers Tomas Kalas en Patrick van Aanholt, onder contract bij Chel­sea, de Engelse topclub waar Vites­se goede contacten mee onder­houdt. In 2009 debuteerde Kakuta voor Chelsea en hij speelde ook al in de Champions League. Om meer speelminuten te krijgen, werd hij in 2011 en 2012 verhuurd aan Fulham, BoltonWanderers en Dijon.

Dit seizoen is Kakuta te gast in Arnhem. Van menige eredivisieclub had Kakuta tot een paar maanden geleden nog nooit gehoord. Vites­se kende hij daarentegen wel dege­lijk. Dat is de club van Patrick van Aanholt. „Patrick is een generatie­genoot van mij. We kwamen in 2007 tegelijkertijd binnen bij Chel­sea. Dat schept een band.”

Als speler van Chelsea is Kakuta de Engelse tabloids gewend. De Fransman weegt zijn woorden. „Over het verleden wil ik het niet hebben. De toekomst is van be­lang, voor mij telt nu alleen Vites­se.”

Kakuta is pas 21 jaar, maar heeft al veel meegemaakt. De Fransman werd al heel vroeg gescout en sindsdien staat zijn leven in het te­ken van voetbal. Hij speelde als tie­ner jarenlang in de jeugd van RC Lens en in 2007 tekende hij een contract bij Chelsea. Dat leverde hem problemen op. Zo kreeg Ka­kuta een boete en werd hij ge­schorst omdat hij contractbreuk zou hebben gepleegd. Chelsea toonde echter aan dat hij geen gel­dig contract met RC Lens had en dat er dus ook geen sprake kon zijn van contractbreuk.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: