10 november 2012 In de media

Kalas debuteert bij A-selectie Tsjechië

Naast Marco van Ginkel is ook Tomás Kalas voor het eerst opgeroepen voor de nationale A-selectie. Kalas is geselecteerd voor het Tsjechisch elftal dat op woensdag 14 november een oefeninterland speelt tegen Slowakije.
“Natuurlijk ben ik hartstikke blij en trots. Je hoopt er bij te zijn, maar eigenlijk had ik het niet verwacht”, klinkt Kalas opgelucht. Tsjechië verloor tijdens het afgelopen EK in de kwartfinale van Portugal.

“De bondscoach zoekt naar manieren om het hoge niveau van tijdens het EK vast te houden. Het elftal is wat veranderd, sommigen zijn geblesseerd en er zijn een aantal nieuwe spelers.

Misschien hebben de goede prestaties van Vitesse er mede voor gezorgd dat ik nauwlettend in de gaten werd gehouden.”, zegt de 19-jarige verdediger bescheiden.

Voor Kalas is het een bijzondere thuiswedstrijd: “Het nationaal elftal komt in Praag bijeen, maar speelt de oefeninterland in de stad Olomouc. Dat is mijn geboorteplaats.

Bij de club Sigma Olomouc maakte ik mijn debuut in het professionele voetbal, in hetzelfde stadion als waar de oefeninterland woensdag plaatsvind. Voor mij dus extra bijzonder om mijn debuut te maken bij het Tsjechisch elftal in mijn stad.”

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: