1 augustus 2012 In de media

Kalas terug in de return

De Europese voetbal­bond UEFA heeft Vitesse-verdedi­ger Tomas Kalas voor één wed­strijd geschorst na zijn rode kaart in de return tegen Lokomotiv Plov­div ( 3-1), afgelopen donderdag in GelreDome.
De mandekker is daar­door morgen in het eerste duel met FC Anzji niet inzetbaar. Tijdens de return tegen de Russi­sche ploeg, op donderdag 9 augus­tus, kan Vitesse-trainer Fred Rut­ten weer beschikken over de huur­ling van Chelsea.

Vitesse vliegt vanochtend vanaf Weeze naar Moskou, waar het om 18.30 uur Nederlandse tijd zal trai­nen in het Saturn Stadion. Daar heeft morgen om 17.00 uur het eer­ste duel met Anzji plaats, in de der­de voorronde van de Europa Lea­gue. Waarschijnlijk zal Frank van der Struijk in het centrum de plek van Kalas innemen, waardoor er rechts in de achterhoede een plek vrijkomt voor Michihiro Yasuda.

Rutten stapt met 22 spelers in het vliegtuig. Nieuweling Mathew Morais, overgekomen van Dor­drecht 90, is van de partij. Net als de gistsren vastgelegde Simon Cziommer. De 31-jarige middenvel­der zat zonder club en trainde reeds mee met de Arnhemse hoofdmacht.

„Ik kende alleen de trainer, Fred Rutten, en zoals ik al eerder aan­gaf wilde ik hier graag mijn condi­tie op peil houden”, reageerde Cziommer op de website van Vi­tesse. „ Ik heb een goed gevoel bij de jongens en de groep gekregen. Dat is ook één van de redenen om hier te komen voetballen. Vitesse heeft een goed elftal, de voorwaar­den om te presteren zijn er, de club wil graag hogerop en met de trainer heb ik een prima klik. Ik heb er zin in. Ik kan zeker wat toe­voegen aan dit Vitesse.”

Selectie Vitesse voor de uitwedstrijd tegen FC Anzji: Piet Velthuizen, Eloy Room, Sebastiaan van der Sman, Frank van der Struijk, Michihiro Yasuda, Gu­ram Kashia, Patrick van Aanholt, Jan-Arie van der Heijden, Marco van Ginkel, Davy Pröpper, Valeri Qazaishvili, Nicky Hofs, Wilfried Bony, Giorgi Chan­turia, Jonathan Reis, Mike Havenaar, Renato Ibarra, Just Berends, Wimilio Vink, Anderson Santos dat Vitoria, Ma­thew Morais, Simon Cziommer.

Gelderlander

Hoofdsponsor: