10 augustus 2012 In de media

Kalas wil geen shirt Eto’o

Tomas Kalas van Vitesse stond gisteravond tegen Sa­muel Eto’o. De Tsjech sprak van een kansloze partij. In het shirt van FC Anzji- spits Eto’o had hij geen interesse.
Tomas Kalas miste een week geleden de eerste confrontatie van Vitesse met het FC Anzji Machatsjkala van Guus Hiddink vanwege een schorsing. Na afloop van de tweede opeenvolgende ne­derlaag van 2-0, was de jonge Tsje­chische verdediger snel klaar met zijn oordeel. „Met deze spelers van FC Anzji kunnen wij ons niet me­ten.

Zij hebben Boussou­fa, Eto’o, Zhirkov, wij spe­len maar bij Vitesse. dat bedoel ik niet negatief, maar het verschil was heel erg groot vandaag. Bij Anzhi is alles beter, op het veld, bij de club. Mis­schien is het in Rusland niet beter dan hier, maar alles in het voetbal wel”, sprak de huur­ling van Chelsea, die in de 47ste minuut betrokken was bij de nek­slag van de avond.

Hij verloor het duel van Eto’o en zag zijn aanvoerder Guram Kashia met een noodsprong voor een on­gelukkige 0-1 zorgen. Kashia schoot de bal tegen het been van de Kameroener, waarop een caram­bole volgde: 0-1.

„Er werd een vrije trap heel snel genomen. Dat mag nooit gebeu­ren, iemand moet altijd die vrije trap blokken. Daarna liet ik mij uitkappen door hem”, bekende Kalas na afloop. „Het was één te­gen één en ik verloor het duel. Toen kwam Guram Kashia mij helpen. dat ging niet erg goed. Zo’n doelpunt heeft Eto’o nog nooit gemaakt in zijn hele carrière en zal hij ook nooit meer maken.

Maar grote spelers hebben groot geluk”, vermoedde Kalas, liefst der­tien jaar jonger dan zijn 32-jarige opponent, die beide goals in Arn­hem scoorde. De tweede vanaf de stip. „Hij speelt niet alsof hij 32 is”, vond Kalas. „Hij is de grote leider van FC Anzji. Hij coacht de aanval­­lers, de middenvelders, de verdedi­ging en de keeper. Met hem wordt het hele team sterker.”

Kalas miste de eerste wedstrijd na­dat hij tegen Lokomotiv Plovdiv bij een 3-0 voorsprong de rode kaart incasseert voor een slipper­tje in het strafschopgebied. „ Dom, dat zal mij in mijn carrière niet meer overkomen. Hopelijk dan. Het is misschien ervaring, zoals dit ook een goeie ervaring is voor ons. van deze wedstrijd leren wij naar de start van de eredivisie toe, zondag tegen ADO.”

Net als een week geleden restte de hamvraag of Kalas het shirt van Eto’o had ‘gescoord’. „Nee, ik vind niet dat ik een speler als Eto’o om zijn shirt kan vragen. Ik ben 19 jaar, niemand kent mij. Eto’s zal denken aan wie heb ik dat shirt ge­geven? Pas als je zelf een grote spe­ler bent, kun je het shirt van een grote speler vragen. Zo denk ik ten­minste. Andere spelers doen het misschien wel, ik niet. Het is heeft te maken met respect denk ik.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: