14 mei 2010 In de media

Kamerbeek fluit duel FC Presikhaaf-Vitesse

Rogier Kamerbeek, voet­baller van Eendracht Arnhem en scheidsrechter in het amateurvoet­bal, is trots en verguld.

De 29- jarige Arnhemmer is aangesteld als arbi­ter voor de vriendschappelijke wed­strijd tussen derdeklasser FC Pre­sikhaaf en Vitesse.

Het duel staat voor 3 juli op het programma. Het is voor Kamerbeek de eerste keer dat hij een profclub arbitreert.

Naschrift red.:
Kaarten voor deze openingwedstrijd van Vitesse van het seizoen 2010 -2011 zijn tijdens het SV Slotfeest te koop in Supportershome Monnikenhuize. Lees hier voor meer info.


Rogier Kamerbeek fluitend naar de top 

Rogier Kamerbeek gooit het roer om. De 28-jarige voetballer van Eendracht stopt en gaat zich volledig richten op een carrière als scheidsrechter. "Als scheidsrechter kan ik nog wat bereiken, dat zit er als voetballer niet in." Hij doet zijn relaas in het ouderlijke huis op een steenworp afstand van zijn geliefde clubje.

Kamerbeek rept over ‘een moeilijke beslissing’. "Maar ik sta er volledig achter. Blessureleed speelt mee in mijn beslissing, maar de belangrijkste reden is dat ik me verder wil ontwikkelen als scheidsrechter."

De welbespraakte verdediger is weinig bespaard gebleven. Hij zit opnieuw met zijn voet in het gips. "Het is de zevende keer dat ik mijn middenvoetsbeentje heb gebroken", baalt Kamerbeek van zijn zoveelste blessure. Door zijn fysieke ongemak wordt het derhalve een afscheid vanuit de lappenmand, want tegen de tijd dat Kamerbeek weer volledig hersteld is, is het lopende seizoen zo goed als afgelopen.

Kamerbeek, in het dagelijkse leven vertegenwoordiger in auto-cosmetica, hield zich in zijn jeugd vooral bezig met de judosport. "Door een schouderblessure moest ik op mijn zestiende stoppen. Dat was jammer, ik had een mooie judo loopbaan. Jong-Oranje gehaald, Nederlands kampioen onder de 16 jaar geweest en uiteindelijk de zwarte band behaald", vertelt hij met trots.

De top in de judo- en voetbalsport bleef, mede door blessures, onbereikbaar voor Kamerbeek. Wellicht kan hij als scheidsrechter zijn ambities wel verwezenlijken. "Ik wil kijken wat ik er uit kan halen", aldus de Arnhemmer, die inmiddels al drie seizoenen KNVB-arbiter is. "Als dat betaald voetbal zou worden, zou ik dat heel mooi vinden."

Kamerbeek begon jaren geleden met het leiden van jeugdwedstrijden bij Eendracht. Daarbij werd hij door anderen regelmatig gewezen op zijn kwaliteiten. "Ik kreeg complimenten over mijn manier van fluiten."

Een oud-voorzitter van de scheidsrechtersbond had hem zien fluiten. "Hij vertelde ‘dat ik met mijn talenten als scheidsrechter iets moest doen’. Dat was toen een enorme stimulans om me aan te melden voor de cursus", aldus Kamerbeek.

Door een serie goede beoordelingen kwam zijn loopbaan als scheidsrechter daarna in een stroomversnelling terecht. "Ik ben gepromoveerd en fluit nu standaard elftallen in de vierde klasse", aldus Kamerbeek, die nu verder wil groeien als leidsman. "Ik heb de wil om het te halen. Als het eventjes tegenzit zal ik niet afhaken, dat zit niet in mijn aard."

De Gelderlander  donderdag 30 april 2009

De Gelderlander

Hoofdsponsor: