6 januari 2014 In de media

PVV: “Vitesse zwicht voor Jodenhaat.”

De PVV heeft Kamervragen gesteld over de weigering van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om Vitesse-voetballer Dan Mori tot het land toe te laten. Mori is niet welkom omdat hij Israëlier is. De VAE erkennen Israël niet.
Vitesse is nu op trainingskamp gegaan zonder Mori. De PVV wil van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten of ze 'de walging delen' dat de Arnhemse club 'zwicht voor de jodenhaat' van de Verenigde Arabische Emiraten.

De PVV wil weten of de ministers Asscher en Schippers maatregelen nemen tegen Vitesse. De Kamerleden Wilders, Van Klaveren en Klever noemen Vitesse een 'dhimmie-voetbalclub'. 'Dhimmie' slaat op 'dhimmitude', wat onderwerping van moslims aan niet-moslims betekent. Ook wil de PVV weten hoe Asscher en Schippers ervoor gaan zorgen dat Mori alsnog het land in mag. Verder willen ze horen of de ministers ook vinden dat er een verband is tussen 'het antisemitisme van de VAE' en de islam.

PVV-leider Wilders zei eerder al dat hij Vitesse laf vindt door zonder Mori naar de VAE te gaan. Vitesse liet maandagmorgen weten dat Mori aanvankelijk wel welkom was in de VAE. De wedstrijdorganisatie zei dat dit geregeld was. Op het laatste moment bleek volgens Vitesse dat Mori toch niet het land in mocht. Volgens de Arnhemse club was het toen niet meer mogelijk om van het trainingskamp af te zien.

Omroep Gelderland TT

Hoofdsponsor: