3 augustus 2012 In de media

Kamp Büttner eist realistische transfersom

Alexander Büttner heeft afgelopen donderdag spoedarbitrage aangevraagd bij de KNVB. De linksback mag niet meer meetrainen met de selectie en Vitesse, dat wel een transfersom van vier a vijf miljoen euro voor hem vraagt. Volgens Büttner is dat bedrag onrealistisch.
De verdediger verdiende afgelopen seizoen 200 duizend euro bruto, exclusief de premie voor het behalen van Europees voetbal, en zal het komende jaar een bedrag gaan verdienen van 230 duizend euro. Daarmee behoort hij tot de minder betaalden in de selectie. Ter vergelijking; Piet Velthuizen verdient ongeveer het drievoudige.

Büttner heeft nog een contract voor slechts één seizoen en daarin zijn geen afspraken gemaakt over een gelimiteerde transfersom. Büttner eist in eerste instantie zijn plaats in de selectie terug, maar hoopt van de arbitragecommissie ook een reële transferprijs te horen.

Na zijn selectie voor het trainingskamp in het Nederlands elftal, is Büttner op vreemde wijze aan de kant gezet door de Arnhemse club. Een paar weken geleden ontving hij laat op de avond een sms’je. Afkomstig van persvoorlichtster Ester Bal. Zij schreef hem dat ze het bericht stuurde namens Erwin Kosakowski. Die is interim-directeur, maar vooral rechterhand van Merab Jordania. Bal stuurde die avond dat Büttner zich al de volgende ochtend moest melden in Engeland voor de medische keuring in Southampton. Ze liet namens Kosakowski weten dat obstructie niet zou worden getolereerd. Het gevolg zou zijn dat de technische staf hem niet zou meenemen naar het trainingskamp. Dat bleek later te kloppen, toen Büttner ondervond dat hij niet welkom was bij de training van de selectie.

Van de zogenaamde technische beleidsbepalers Ted van Leeuwen en Fred Rutten hoorde hij niks. ‘De uitspraak van de KNVB is het belangrijkste op dit moment’, zegt Alexander Bursac, zaakwaarnemer van Büttner. ‘Vitesse heeft er alles aan gedaan om de arbeidsrelatie te verstoren. De eis is een terugkeer in de eerste selectie, voor elke dag dat het niet gebeurt, gaan we uit van een boete. Nu worden we benadeeld, terwijl we nog altijd geen idee hebben wat het contract waard is.’

In de tussentijd hebben zich verschillende clubs gemeld voorde linksback. Onder meer Hannover 96, Shaktar Donetsk en twee Franse clubs hengelen naar hem. ‘Daarbij is de transferprijs bepalend. Rond de twee miljoen euro zou realistisch zijn, waarmee hij ook voor Nederlandse clubs interessant is. Op dit moment moeten we geduld houden, maar de transfer zal er zeker komen.’

Voetbal International magazine week 31 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: