24 maart 2010 In de media

Kanker verziekt je taal!

Supportersvereniging Vitesse en Vitesse ondersteunen in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en Stichting RiLax het initiatief: Kanker verziekt je taal!

Ieder jaar krijgen 83.000 mensen in Nederland kanker. Vele duizenden mensen worden er dagelijks mee geconfronteerd; ze lijden zelf aan de ziekte of hebben dierbaren verloren. Toch wordt de ziekte bijna wekelijks via spreekkoren van de tribune aan anderen toegewenst. Vaak om te shockeren. En dat lukt.

De spreekkoren gaan bij de vele Vitesse-supporters door merg en been. De supporters die het roepen, denken er waarschijnlijk niet bij na. Tijd om dat maar eens wel te gaan doen!

Supportersvereniging Vitesse en Vitesse roepen iedereen op het woord kanker te verbannen uit de taal, behalve wanneer we het over de ziekte hebben natuurlijk. Misbruik je het woord zelf, denk dan eens na wat dit betekent voor anderen. Hoor je anderen het woord misbruiken, spreek ze er dan op aan dat velen gekwetst worden door dit misbruik. Laten we er samen voor zorgen dat we het in de toekomst uitsluitend over de ziekte hebben als we het woord kanker gebruiken.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II zullen in het supportershome buttons worden uitgedeeld met de tekst: ‘Kanker verziekt je taal’. Deze buttons zijn uitgegeven door Stichting RiLax, op initiatief van de inmiddels op 16-jarige leeftijd aan kanker overleden Richelle Laurijsen. Er zijn 400 buttons beschikbaar.

Daarnaast zal tijdens de wedstrijd in Vitesse Vandaag, op de video walls en op het interne TV kanaal aandacht worden gevraagd om na te denken bij wat je roept. Dit in overleg met KWF Kankerbestrijding dat zich al jaren inzet voor de strijd tegen kanker. Trui Simmelink van KWF Kankerbestrijding: ‘Ik vind het geweldig dat wij in de strijd tegen kanker worden bijgestaan door een supportersvereniging en een betaald voetbal organisatie. Dat juist de supporters op eigen initiatief dit maatschappelijk fenomeen bespreekbaar stellen is prachtig!’

De Supportersvereniging en Vitesse met in hun midden diverse (ex) kanker patiënten roepen op dit gezamenlijke initiatief te steunen. En uiteraard heeft ook KWF Kankerbestrijding nog vele nieuwe supporters nodig.

Dus strijd mee en wordt KWF supporter. SMS ‘KWF AAN’ naar 4488 voor een maandelijkse donatie van € 4,50. Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag dan eerst toestemming aan je ouders. Donatie stoppen? SMS dan ‘KWF UIT’ naar 4488. Bellen kan ook op 0900 – 202 00 41 (€ 0,01/m).

Alvast bedankt voor uw steun en tot zaterdag!

Supportersvereniging Vitesse & Vitesse

Hoofdsponsor: