5 januari 2019 In de media

Karami wil zich bij NAC weer voetballer voelen

Na een half jaar bankzitten in Arnhem, wil rechtsback Khalid Karami in Breda laten zien dat hij het voetballen niet verleerd is. ,,Gelukkig kan ik met NAC weer wedstrijden spelen.
Hardop telt hij het aantal trainingen tot aan maandag. Vandaag de eerste, zegt Khalid Karami (29) opgetogen. En dan nog twee, of nee wacht, vier trainingen valt hij zichzelf in de rede. ,,Maandag de eerste wedstrijd, ik ben benieuwd hoe ik ervoor sta. Het belangrijkste is dat ik gewoon weer kan voetballen, dat heb ik gemist de afgelopen maanden.”

Khalid Karami, door NAC voor een half jaar gehuurd van Vitesse, heeft geen seconde te verliezen. ,,Daarom heb ik bewust gekozen om meteen de overstap naar NAC te maken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Voor je het weet ben je in februari of maart en kom je pas in vorm als het seizoen is afgelopen.”

De zware blessure van Fabian Sporkslede – de rechtsback komt dit seizoen niet meer in actie – vormde de aanleiding voor de Bredase interesse in Karami.

De aanwezigheid van trainer Mitchell Van der Gaag, met wie de rechtsback twee jaar samenspeelde bij Excelsior, was doorslaggevend. ,,Dat is heel belangrijk geweest. Hij heeft mij meegemaakt in mijn goeie tijd en weet wat ik in mijn mars heb. Op dit moment heb ik dat nodig, ik wil lekker wedstrijden spelen en vertrouwen voelen.”

Goed moment
Na vijf jaar Excelsior, de laatste twee onder de hoede van Van der Gaag, stapte hij vorige zomer over naar Vitesse. Gezien zijn leeftijd en de ruim tweehonderd duels betaald voetbal in de benen, gelijkwaardig verdeeld over de eredivisie en de eerste divisie, een goed moment om de stap hogerop te zetten.

De realiteit is dat Karami in de eredivisie geen minuut speelde voor de Arnhemmers waar hij tot medio 2020 onder contract staat. Het is super lastig geweest, zegt de Amsterdammer nu, omdat hij nooit een aantal wedstrijden heeft gekregen om te laten zien waarom Vitesse hem van Excelsior overnam.

Eerlijke kans
,,Als ik een eerlijke kans had gehad en die niet had gepakt, kan ik mezelf iets verwijten”, zegt Karimi (foto). ,,Maar ik heb ik die kans nooit gehad. Ik heb een half jaar alleen maar getraind. Met het tweede (Jong Vitesse speelt tweede divisie, red.) mocht ik niet spelen, omdat ik ouder ben dan 23 jaar. Dan val je al snel buiten de boot en blijven alleen de trainingen over en soms een oefenwedstrijd.

Ik kwam in een fase waarin ik nergens naar toe kon leven. Ik leef voor de wedstrijden, niet voor de trainingen. De adrenaline en spanning voor de wedstrijd was helemaal weg. Omdat ik wist: ik kan hoog of laag springen, het maakt niet uit wat er gebeurt, de rechtsback blijft toch staan.

Gelukkig kan ik met NAC weer wedstrijden spelen. Daar focus ik me nu op. Ik wil goed presteren met het team en ben de trainer en de club dankbaar voor het vertrouwen dat ze me geven.”

Wedstrijdfit
Woensdagmiddag tijdens de coopertest, een loopvorm waarbij de conditie wordt getest, behoort Karami in Zundert direct tot de besten. ,,Maar wedstrijdfit is toch anders.”

Maandag in het Spaanse Atamaria is het zover, dan kan Karami in het oefenduel met Sint Truiden eindelijk weer in wedstrijdverband achter de bal aan hollen.
 

BNDeStem / Foto’s SV

Hoofdsponsor: