12 juli 2016 In de media

Kashia : Fase 2 voorbereiding is begonnen

Na de eerste twee oefenwedstrijden werkt de selectie deze week in Slovenië toe naar de competitie. Aanvoerder Guram Kashia ziet de week als de tweede fase in de voorbereiding.
Na de pittige en bloedhete training op dinsdag is Kashia moe. Na snel twee flesjes water leeg te hebben gedronken zegt hij: "Dit is goed. Hier moeten we  conditioneel en fysiek sterker worden. Daar zijn deze trainingen goed voor." Op de tweede dag van het trainingskamp is de glimlach terug op het gezicht van de captain. "Ja, ik haat het om lang onderweg zijn. Gelukkig hebben we een prima reis gehad en ging alles voorspoedig. Op het vliegveld, in de lucht en vervolgens de busreis naar het hotel. De accommodatie is goed, de eerste dagen zijn flink warm, maar we kunnen goed trainen. Daar gaat het om. Dit is fase twee van onze voorbereiding en dat betekent dat we volgens mij flink gaan trainen deze week. Daarnaast zijn we met een aantal nieuwelingen bij elkaar en kunnen we elkaar beter leren kennen."

Voordat Kashia de welverdiende douche opzoekt blikken we met hem kort terug op de eerste twee oefenwedstrijden. Zijn conclusie is dat het twee totaal verschillende wedstrijden waren. In deze periode van de voorbereiding geheel logisch. "Tegen Shaktar zag je twee teams die qua niveau gelijkwaardig waren en hun eerste minuten maakten. De fysiek sterke Belgen wilden er echt een wedstrijd van maken en zetten vanaf het begin vol druk. Dat was voor met name de jonge jongens even wennen. Wél meteen een goede test omdat we in de verdere voorbereiding louter sterke ploegen tegenkomen. Begrijp me niet verkeerd, het is helemaal niet erg om een keer tegen een flinke zeperd aan te lopen in de voorbereiding. Dan ziet de trainer meteen waar we aan moeten werken. Vooropgesteld, het zijn wel mooie en goede wedstrijden die we spelen."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: