25 februari 2014 In de media

Kashia is zuur en realistisch na wissel: ‘Vervanger maakte verschil’

Gemengde gevoelens bij Guram Kashia na de 3-1 zege van Vitesse tegen RKCWaalwijk gisteren in GelreDome. De aan­voerder werd halverwege het duel gewisseld door trainer Peter Bosz.
„Ik ben heel blij met de zege, maar ik ben teleurgesteld over mijn wissel. Ik weet niet waarom de coach niet blij was met mijn optreden. Dat moet je aan hem vragen”, zei Kashia. In de rust werden Kashia en Ber­trand Traore gewisseld voor Vale­ri Qazaishvili en Renato Ibarra.

Het is heel lang geleden dat de centrale verdediger op de bank zat bij Vitesse. Een pijnlijk mo­ment voor de Georgisch interna­tional, die net op tijd klaar was met douchen om vanaf de bank Mike Havenaar en Qazaishvili te zien scoren: 2-1. Even later maakte Christian Atsu 3-1. Een ongeken­de luxe voor de eredivisionist uit Arnhem, die in de voorgaande drie duels geen goal had gemaakt.

Kashia gaf toe dat de wisselspe­lers het verschil maakten tegen de laagvlieger uit Brabant. „De wed­strijd kantelde na het inbrengen van ‘Vako’ en Renato. Dit was een heel belangrijke wedstrijd. We hadden een zege nodig om een einde te maken aan een slechte reeks. Ik hoop dat deze overwin­ning de ommekeer is”, meldde Kashia, die niet kon zeggen of hij komende zaterdag in het thuis­duel met Roda JC in de basis staat. „Dat weet ik niet, ook dat moet je aan de trainer vragen. Die bepaalt welke elf spelers in het veld staan.”

Kashia werd na rust vervangen door Marko Vejinovic, die een li­nie terugzakte. Daardoor kwam er op het middenveld een plekje vrij voor Qazaishvili. De omzet­tingen kwamen het spel van Vites­se ten goede en Kashia, de laatste weken niet in vorm, moet zich zorgen maken.

Bosz gaf na de wedstrijd aan dat het matige spel voor rust ‘niet aan Kashia lag’. Hij bracht een extra aanvaller om meer kansen te kun­nen creëren tegen een verdedi­gend ingesteld RKCWaalwijk, dat voor rust scoorde via Kenny Anderson: 0-1. „Ik vond RKC voor rust niet beter. Wij domineerden, RKC kreeg een kans en die ging erin”, treurde Kashia, die zijn landgenoot Qazaishvili een pluim gaf. „Vako komt erin en zit direct in de wedstrijd. Hij kan in de klei­ne ruimte drie man uitspelen. Ik heb van hem genoten en hij is te­recht de man van de wedstrijd.”

Kashia nam vorige week afscheid van een andere landgenoot. Vleu­gelaanvaller Giorgi Chanturia ver­ruilde Vitesse voor het Roemeen­se CFR Cluj. Kashia zal zijn ploeg­genoot en vriend missen, maar volgens hem was een transfer voor ‘Gio’ de beste oplossing. „Hij maakte geen minuten meer bij Vitesse, kwam op de tribune te­recht en dat vreet aan een speler. Hij is jong en ambitieus en dan moet je een keuze maken. Ik hoop dat hij slaagt in Roemenië.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: