15 februari 2014 In de media

Kashia lief voor ‘jonkies’

Vitesse heeft het lastig en dreigt na een aantal slechte re­sultaten koploper Ajax uit het zicht te verliezen. De Arnhem­mers staan inmiddels op de vier­de stek, een zege tegen FC Twen­te (vandaag 18.45 uur in De Grolsch Veste) is nodig om aan­sluiting te houden.
Aanvoerder Guram Kashia is vol vertrouwen. „FC Twente is op dit moment de ideale tegenstander.

We hebben de laatste weken niet goed gespeeld en te veel punten laten liggen. FC Twente heeft een goede ploeg die wil voetballen. Ik verwacht een mooie, open wed­strijd, die wij uiteindelijk zullen winnen. Win je deze pot, dan doe je weer helemaal mee. De spelers zijn zich daarvan bewust. Wij zijn niet de enige ploeg die de af­gelopen weken punten hebben verloren. Alle topploegen laten punten liggen.”

Vitesse scoort dit kalenderjaar moeizaam. Nog geen enkele aan­valler uit het team van trainer Peter Bosz vond het net. Kashia weigert zijn aanvallers af te val­len. Flankspeler Lucas Piazon (20) scoorde voor de winterstop aan de lopende band, maar heeft het nu erg moeilijk. Kashia is gedul­dig. „Lucas is erg jong en heeft een terugval. Dat zie je vaak in het voetbal. Bij jonge spelers zijn de prestaties erg wisselend. Ik weet zeker dat Lucas straks weer goed draait. Hij is een geweldige speler.”

Aanvoerder Kashia voelt zich ver­antwoordelijk voor het team. Hij praat met de spelers, met de één wat meer dan de ander. De Geor­giër wil geen schoolmeester spe­len, maar hij houdt wel van duide­lijke afspraken. „Ik zorg ervoor dat er een bepaalde sfeer heerst.

Aanvoerder van Vitesse geeft Lucas Piazon, Bertrand Traore en Uros Djurdjevic de tijd.

Met de jonge jongens ben ik voor­zichtig. Ik wil geen spelers kapot maken. Ik probeer iedereen te hel­pen. Vertrouwen is heel belang­rijk voor een voetballer. Als ie­mand goed speelt, zeg ik dat ook. Dat vind ik zelf ook fijn om te ho­ren.”

De winterse aankoop Uros Djurd­jevic kreeg nog geen echte kans van trainer Bosz, maar daar zou wel eens snel verandering in kun­nen komen. Spits Mike Havenaar is niet in vorm en Bertrand Trao­re – de Afrikaan verving vorige week tegen ADO Den Haag de ge­passeerde Havenaar – kon ‘op ne­gen’ ook geen potten breken.

Djurdjevic daarentegen maakt op de training een gretige indruk en scoorde in drie duels met Jong Vi­tesse vijfmaal. Kashia: „Maar ver­geet niet dat Bertrand 18 jaar is en Uros 19. Die jongens hebben tijd nodig, staan er niet van het ene op het andere moment. Dat neemt niet weg dat ik van beiden het nodige verwacht.”

Djurdjevic (foto) mocht in de slotfase van het thuisduel met ADO Den Haag (0-0) invallen. Kashia: „Hij was heel agressief. Hij maakt oor­log in het zestienmetergebied van de tegenstander, daar is hij echt gevaarlijk. Ik had hem graag wat eerder in het veld gezien. Hij heeft een attitude en daar houd ik van. Tactisch en technisch kan het nog beter.”

Vermoedelijke opstelling: Velthui­zen; Leerdam, Kashia, Van der Heij­den, Van Aanholt; Pröpper, Atsu, Ve­jinovic; Ibarra, Havenaar, Piazon.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: