11 april 2016 In de media

Kashia mist helden bij Vitesse

„Als we de play-offs niet halen, is het seizoen mislukt”, stelde de ontgoochelde aanvoerder Guram Kashia klip en klaar na het gelijkspel van Vitesse tegen ADO Den Haag.
„Ik weet dat we veel jonge spelers hebben, maar dat mag geen excuus zijn. Al merk ik op het veld soms dat het lastig is om ze op te peppen. We moeten nu allemaal karakter tonen. Zij hebben er ook niets aan als we pakweg als tiende eindigen.

En dan hebben zij nog een heel voetballeven voor zich. Ik heb nog vier, vijf jaar te gaan. Dit is wel mijn carrière, hè! Ik moet en zal succes boeken. Dat is een obsessie voor mij.”

Ook de mateloos populaire Georgische verdediger moest zaterdagavond lijdzaam toezien hoe veel van zijn medespelers gebukt gingen onder de zwartgallige stemming in Arnhem. Kashia maakte zelf de openingstreffer van Mike Havenaar ongedaan, maar een knullig eigen doelpunt van Maikel van der Werff leek ADO alsnog in het zadel te helpen. Denys Oliynyk redde op de valreep een punt.

Held

„Soms zit ik in een wedstrijd te wachten op een held”, aldus Kashia. „Vorig seizoen hadden we nog spelers als Davy Pròpper, Bertrand Traoré en Marko Vejinovic. Nu hebben we ook hele goede spelers, maar niet van exceptionele klasse. Valeri Qazaishvili misschien, alleen worstelt hij ook met zijn vertrouwen.

Iedereen heeft z'n ambities uitgesproken. Dan moet je ook je verantwoordelijkheid nemen. Plaatsing voor de play-offs is met dit team een heel aanvaardbare doelstelling.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: