9 juni 2018 In de media

Kashia verhuist van Vitesse naar San José Earthquakes

Guram Kashia heeft zijn droomtransfer binnen. De Georgiër is na acht jaar trouwe dienst bij Vitesse op weg naar San José Earthquakes. Hij gaat in de Verenigde Staten aan de slag.
Kashia (30) kan in Amerika een meerjarige verbintenis tekenen. Vitesse en San Jose moeten nog wel tot een akkoord komen. De Georgische verdediger dient verder de medische keuring te doorstaan. 

Wens
Met San Jose, een club uit de Major League Soccer, komt een wens van Kashia uit. De Georgiër sprak al vroeg in het vorige seizoen bij Vitesse de ambitie voor een transfer uit. Hij zou zijn contract tot juli 2020 eerbiedigen, maar vroeg de Arnhemse club ook om medewerking als er een mooie uitdaging op zijn pad zou komen.

Vitesse toonde zich coulant. Kashia groeide de voorbije jaren uit tot boegbeeld in Arnhem. Hij speelde zelfs de meeste wedstrijden in de eredivisie voor de Gelderse club: 245. De Georgische international passeerde zo clubicoon Theo Janssen.

Huiswerk
Vitesse gaat desgevraagd niet in op namen van spelers. Voor de Arnhemse club levert een vertrek van Kashia extra huiswerk op. De eredivisionist moet op zoek naar een extra centrale verdediger. Onlangs werd de Deen Rasmus Thelander vastgelegd (van FC Zürich). Vitesse heeft verder de beschikking over Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk. Beide mandekkers kwamen afgelopen seizoen door blessures nauwelijks in actie.

Bij San Jose wordt Kashia herenigd met Valeri Qazaishvili, zijn voetbalvriend, landgenoot en oud-teamgenoot bij Vitesse.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: