24 december 2013 In de media

Kashia vol lof over team

Aanvoerder van eredivisionist uit Arnhem: ‘Jammer van de laatste week, maar we staan waar we horen te staan.’
De eerste competitie­helft zit erop. Voor Guram Kashia (26) een ideaal moment om de tussenbalans op te maken, voor­dat hij naar Georgië vertrekt om daar Kerstmis te vieren met fami­lie en vrienden. De aanvoerder van Vitesse is tevreden, al vielen de resultaten afgelopen week ronduit tegen. „We zijn bezig aan een geweldig seizoen. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld en ook een hoog niveau gehaald.

We hebben gewonnen van Ajax, FC Twente en PSV. Helaas lukte het ons niet om elke week een hoog niveau te halen.”

Vitesse verloor vroeg in het huidi­ge seizoen verrassend met 4-2 bij laagvlieger RKCWaalwijk en vori­ge week werd er in de achtste fina­le van het KNVB-bekertoernooi met 3-1 verloren op bezoek bij Ro­da JC. Zaterdag lukte het de Arn­hemmers niet een 2-0 voorsprong te verdedigen tegen Heracles Al­melo. „Jammer van de laatste week. De bekeruitschakeling woensdag was een enorme teleur­stelling. Maar we staan na acht­tien competitieduels waar we ho­ren te staan”, vertelde Kashia za­terdagavond na het treffen met Heracles Almelo.

In de catacomben van het Polman Stadion schudde Kashia de hand van Simon Cziommer, vorig sei­zoen nog actief voor Vitesse, dit jaar onder contract bij Heracles Al­melo. Het samenzijn had ietwat weg van een kerstborrel. Spelers van beide clubs spraken met el­kaar en wensten elkaar fijne feest­dagen toe. Vitesse-speler Marko Vejinovic, tot vorig seizoen onder contract in Almelo, toog naar de kleedkamer van Heracles, de ge­blesseerde Heraclied Matthew Amoah -de Ghanees speelde jaren­lang bij Vitesse- trof oude beken­den aan de overkant. Kashia: „Kerstmis blijft iets speciaals. Ik stap maandag (vandaag) in het vliegtuig naar Tbilisi. Ik verheug mij op de vakantie.”

Kashia voorspelt een spannende tweede seizoenshelft, waarin er van alles kan gebeuren. Voor de international uit Georgië is koplo­per Ajax (op doelsaldo, Vitesse heeft evenveel punten) de voor­naamste titelfavoriet. „Ik denk dat Ajax de beste selectie heeft. Met kwalitatief goede spelers voor el­ke positie op het veld. Ik houd van de manier van spelen van Ajax. Ik heb dit jaar veel Europese wedstrijden van Ajax live gezien en een aantal competitieduels te­ruggekeken. Toegegeven, af en toe hebben ze geluk gehad, met doel­punten in de slotfase, maar dat geldt ook voor ons. Een goede ploeg dwingt dat af.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: