22 mei 2018 In de media

Kashia zoekt het avontuur

Guram Kashia hakt op korte termijn een knoop door over zijn toekomst, maar de kans is groot dat hij deze zomer na acht seizoenen vertrekt bij Vitesse.
De Georgische aanvoerder flirt nadrukkelijk met exotische avonturen in Amerika en het Midden-Oosten. [Guram Kashia is blij.]Guram Kashia is blij.

"Er speelt iets. Ik heb er al vaker over gesproken met de club. Ik ben bijna 31 en misschien is het een goed moment om een nieuwe weg in te slaan en op zoek te gaan naar het avontuur”, bekende de aanvoerder, nadat hij met Vitesse beslag had gelegd op het startbewijs voor de tweede voorronde van de Europa League door FC Utrecht ook in het tweede finaleduel van de play-offs te verslaan (1-2).

Op 18 september 2010 maakte Kashia tegen NAC Breda onder Mister Vitesse Theo Bos zijn debuut voor Vitesse. De Georgiër leek een van de vele exotische passanten bij de altijd roerige Arnhemse club, maar zou uitgroeien tot een echte Vitessenaar en een baken van stabiliteit. Kashia werd al snel aanvoerder en was niet meer weg te denken uit het team. Dit seizoen volgde de passant die uitgroeide tot meubelstuk zelfs Theo Janssen op als de Vitesse-speler met de meeste wedstrijden voor de club in de Eredivisie (244). 

"Ik heb een bijzondere reis afgelegd met Vitesse. Als ik zie hoe groot de problemen bij de club waren in mijn eerste jaar en hoe de club er nu voor staat, dan zijn we ver gekomen. Ik heb geweldige dingen mogen meemaken bij Vitesse. Het hoogtepunt was natuurlijk de bekerwinst, maar daarnaast heb ik met Vitesse ook driemaal de play-offs mogen winnen. Ditmaal was daarvan het meest bijzonder vanwege de zaken die rond mij spelen”, aldus Kashia, die een groot aandeel heeft gehad in het binnenhalen van het ticket voor de Europese voorronde. In het eerste duel tekende hij met een kopgoal in de extra tijd voor de winnende treffer en bij de return in de Galgenwaard gaf hij leiding aan een granieten defensie, waar FC Utrecht de tanden op stuk beet. 

"Dit zijn mijn wedstrijden. Vechtwedstrijden, waarin het op duels aankomt en waarin de druk groot is. Het zijn twee boeiende duels geweest tussen twee teams die een hoog niveau hebben gehaald en aan elkaar gewaagd waren. Als verdedigers hebben we het kunnen waarmaken in deze wedstrijden en daar ben ik heel gelukkig mee. Als dit inderdaad mijn laatste wedstrijd voor Vitesse is geweest, dan is het een fantastische afsluiting geweest.”

Het contract van Kashia loopt nog twee jaar door, maar de Georgiër heeft het idee dat hij nu de stap moet maken als hij nog een avontuur wil meemaken."Het loopt al wat langer. Al zeker zeven, acht maanden ben ik erover in gesprek met de club. Een voetbalcarrière is niet lang. Ik ben nu acht jaar bij Vitesse en misschien is het goed voor mezelf en mijn gezin om iets nieuws te ervaren. Ik denk dat het gezien mijn leeftijd een van de laatste kansen is om een nieuwe weg in te slaan. Als ik vertrek, is het niet vanwege het geld, maar om een andere cultuur te beleven en een ander leven mee te maken. Ik ben iemand die openstaat voor andere culturen en ervaringen en daar ook weer van wil leren. In de vakantie ga ik praten over mijn toekomst met mijn familie en de club en hak ik de knoop door.”

Als Kashia inderdaad de wijde wereld intrekt, zal dat voor de Georgiër geen definitief afscheid van Vitesse zijn, benadrukt hij. „Als ik vertrek, dan blijft Vitesse in mijn hart. Dit is mijn club. Ik heb mijn carrière gewijd aan Vitesse en deze club heeft me alles gegeven. Ik heb alle kansen gekregen en daardoor heb ik kunnen worden wie ik nu ben. Daarnaast heb ik altijd waardering en liefde gevoeld. Dat stopt allemaal niet ineens als ik weg zou gaan. Deze club staat op één in mijn hart en als ik wegga, hoop ik ooit de kans te krijgen om terug te keren. Dat zou ik geweldig vinden.”

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: