18 september 2016 In de media

Kashia, Yeini en Nakamba bezoeken supportershome

Een gevoel van opluchting ging er door Vitesse-aanvoerder Guram Kashia. Na eindelijk weer een gewonnen thuiswedstrijd was de defensieve leider van Vitesse te gast in Supportershome Monnikenhuize.

Hij kreeg gezelschap van Man of the Match Marvelous Nakamba en Sheran Yeini. Maar nog belangrijker: hij werd even toegesproken door Wilf Oldham, één van de veteranen, die trots de aanvoerdersband van Kashia droeg. 
 
Kashia toonde zich, met vlak voor hem de Airborneveteranen en hun families, een opgelucht man. "Eindelijk, het heeft echt veel te lang geduurd hier in Gelredome. Of het in de hoofden is gaan zitten dat we telkens maar niet thuis wisten te winnen? Niet echt, maar soms kan het meespelen bij sommigen."

Ook de overwinning op Go Ahead Eagles kwam niet makkelijk tot stand. "Nee dat klopt. We hadden veel balverlies. Na een goede actie van Adnane komt de bal tegen de arm van een tegenstander. Het had niet met geluk te maken dat we een penalty krijgen, dat dwongen we af met de kwaliteiten die we hebben."
 

 
Marverlous Nakamba was deze avond de beste Vitessenaar. De mannetjesputter is dankzij zijn spel een regelmatige gast in het supportershome. "Ik ben blij! We hebben hard gewerkt en de punten hier kunnen houden." Vorige week was Nakamba betrokken bij de vrije trap waaruit Ajax scoorde. Was het wel een overtreding: "Ik vond van niet, maar de scheidsrechter beslist. Als dat gebeurt dan moeten we gewoon goed verdedigen en dat deden we daar niet."
 
FC Twente is de volgende tegenstander in de competitie, maar Sheran Yeini wilde daar absoluut nog niet over praten. Vastberaden richt hij zich op de tegenstander in de KNVB-beker: ASV De Dijk. "Deze club heeft een beker nodig. We moeten een prijs pakken. De club is al zo oud en de prijzenkast is leeg. We hebben met een aantal jongens bij elkaar gezeten en het leeft heel erg om vol voor de beker te gaan."
 

 
Natuurlijk werd er in het goedgevulde supportershome weer een Vitesse-wedstrijdshirt verloot. De jonge supporter Joris werd de winnaar van het tricot. Hij zal er nog even in moet groeien, maar de blijdschap was er voor hem niet minder om.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: