16 december 2016 In de media

Kashia: “Hopelijk met stunt bij Feyenoord winterstop in”

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Guram Kashia hoopt met de nummer acht van de Eredivisie voor een stunt te zorgen in De Kuip.
Kashia kijkt uit naar het duel in Rotterdam, ook vanwege het weerzien met Jan-Arie van der Heijden.

Bij Vitesse vormden Kashia en Van der Heijden enkele seizoenen het centrum van de defensie. Ze hoopten op het veld tegenover elkaar te staan, maar de Feyenoorder is vanwege een gele kaart geschorst. "Ja, erg jammer", zegt Kashia tegen ELF Voetbal. "Ik vroeg Jan-Arie nog of hij misschien niet tegen ons durfde te spelen of dat hij iets eerder vakantie wilde hebben, haha."

"Sinds Jan-Arie weg is bij Vitesse hebben we altijd contact gehouden. Je hebt voetbalvrienden en echte vrienden, Jan-Arie behoort bij mij tot die laatste categorie. We hebben altijd al een goede band gehad. Ik spreek hem nog steeds een paar keer per week. Soms komt hij naar Arnhem en ik ga soms naar Rotterdam. Dan zoeken we ergens een goed restaurant op ofzo."

Wedstrijdshirt
Kashia vindt het mooi voor Van der Heijden dat hij dit seizoen veel speeltijd krijgt. "Hij doet het heel goed bij Feyenoord. Hij begint zelfs te scoren, hè? Ik had wel verwacht dat Jan-Arie een vaste waarde zou worden bij Feyenoord. Voetballend gezien is hij echt de beste verdediger die ik heb meegemaakt. Hij kan alles met de bal. Dat zien mensen in Nederland graag. Iemand die van achteruit goed kan opbouwen. De laatste seizoenen is hij ook fysiek sterk geworden."

"Ik had graag tegen hem gespeeld, maar we zien elkaar vast ergens voor of na de wedstrijd. Jan-Arie heeft mijn wedstrijdshirt al gereserveerd. Hij is welkom in de kleedkamer. Het is alleen even afwachten in wat voor stemming wij zijn. We gaan voor de winst. Maar het wordt natuurlijk een zware avond. Feyenoord is op dit moment de beste ploeg in Nederland en zeker in De Kuip spelen ze erg goed, met het fanatieke publiek erachter. En ze hebben met Nicolai Jörgensen de most valuable player in de Eredivisie hè? Cijfers liegen niet. Ik houd hem goed in de gaten."

Winterstop
Vitesse heeft de laatste weken aan het vertrouwen gewerkt met zeges op PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en De Jodan Boys (beker). "We weten na vorige week hoe het is om in Rotterdam te winnen. Hopelijk lukt het weer. Het ging niet makkelijk tegen Sparta, maar door niet op te geven hebben we toen drie punten meegenomen. We zitten in een fase dat we gewoon heel hard moeten werken voor de resultaten, omdat het voetballend niet altijd soepel gaat.

Toch hebben we genoeg kwaliteiten om Feyenoord te verslaan. Hopelijk kunnen we met een stunt de winterstop in. Helaas voor Jan-Arie dan, verder ik gun hem het beste hoor. Hij krijgt ook al mijn shirt, haha. Wie weet staat hij aan het eind van het seizoen met de kampioensschaal…"
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: