11 september 2016 In de media

Kashia: Of ik Bosz een hand geef? Natuurlijk!

Hoewel Peter Bosz hem vorig seizoen naar de bank verbande, bewaart Vitesse-captain Guram Kashia vooral goede herinneringen aan de oefenmeester.
Zondagmiddag neemt de Georgische verdediger het in Amsterdam op tegen Ajax, de nieuwe werkgever van zijn oude trainer. 

"Ik heb meer goede momenten met hem beleefd dan slechte… Bosz was een goede trainer met wie ik nog steeds een goede relatie heb", blikt Kashia terug met de NOS. "Daar veranderen die paar wedstrijden niets aan. Hij besliste op dat moment dat ik reserve was. Natuurlijk was dat toen een teleurstelling. Of ik hem een hand geef? Natuurlijk! Ik heb drie jaar goed met hem gewerkt."

Vitesse-trainer Henk Fraser kent Bosz ook goed. De twee speelden in de jaren negentig samen bij Feyenoord. "Of ik hem een wijsneus vind? Dat vind ik niet het juiste woord. Hij was wel een prater, iemand die het spelletje goed zag."

"Als speler had hij al een bepaalde filosofie. Hij dekte graag naar voren. Ik speelde achter hem en als hij het moment koos om druk te zetten, dan volgde ik blindelings", vervolgt Fraser. "Ik vond dat hij het goede moment zag. Dat kun je wijs vinden, of het is gewoon kwaliteit. Ik vind dat je mensen de credits moet geven voor wat ze presteren." Ajax en Vitesse trappen om 16.45 uur af. 
 

Voetbalprimeur – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: