10 april 2017 In de media

Kashia: ‘hatt-ricky’ is irritant

Guram Kashia zet een grote grijns op als het over de man gaat die SC Heerenveen met een hattrick omver blies (4-2). Ricky van Wolfswinkel maakte nooit eerder in zijn profcarrière zo veel goals als dit seizoen bij Vitesse (18 stuks).
Daarmee doet ’Hatt-Ricky’ een serieuze gooi naar de topscorerstitel in de Eredivisie. Volgens de captain van de Arnhemmers heeft de spits aparte kwaliteiten. „Hij is irritant.”

Kashia kan wel begrijpen dat Van Wolfswinkel menig Eredivisie-verdediger kopzorgen bezorgt. De Georgiër maakt elke training mee dat je ogen in je achterhoofd moet hebben bij de spits, die hij een fenomeen vindt in het positie kiezen voor de goal en zo zijn maniertjes heeft om een verdediger van zich af te schudden. Het brengt Van Wolfswinkel op de topscorerslijst tot op één goal van Feyenoorder Nicolai Jørgensen.

„Ricky is echt een pain in your ass. Zoals hij speelt, traint hij ook. Je kan niet relaxen. Hij heeft een geweldige techniek in het gebruiken van zijn lichaam, waarmee hij je net even uit balans brengt bij een lange bal bijvoorbeeld. Hij bezorgt ons punten”, aldus Kashia.

Op trainingen heeft Kashia een aantal trucjes om Van Wolfswinkel op zijn scherpst te krijgen. „Tegen mij heeft hij geen schijn van kans. Ik zeg hem vaak: kom op Ricky, maak het me wat moeilijker. Maar zonder dollen, als je zoveel goals maakt bij Vitesse ben je echt goed.”

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: