19 oktober 2016 In de media

Kashia: Derby moet spektakel worden voor de fans

Vitesse verkeert op het trainingsveld al in derbysferen. Met vlijmscherpe partijen bereidt trainer Henk Fraser zijn manschappen voor op de clash van zondag in De Goffert tegen NEC. Aanvoerder Guram Kashia is blij met de passie. “Want zo moet het ook in de wedstrijd.”
Kashia is behalve captain en routinier ook motivator bij Vitesse.

Supporters
Maar de Georgiër hoeft zich deze week om die rol niet druk te maken. "De supporters leggen er genoeg nadruk op dat dit de derby is”, stelt hij. "Zij zorgen voor de sfeer. De ambiance. In de stad worden we er ook op aangesproken door aanhangers. ‘Win deze wedstrijd voor ons’, zeggen ze dan. De supporters maken de derby.”

Motivatie
"Ik hoef in deze spelersgroep nu echt niemand te motiveren. Iedereen kent het belang van de wedstrijd tegen NEC. Het grootste deel van de groep heeft de derby ook al eens meegemaakt. Iedereen weet wat dus er zondag op het spel staat. Wij moeten ons als altijd voorbereiden op de wedstrijd.”

Laatste training
Kashia stelt dat Vitesse zaterdag pas echt in de ban is van de Gelderse derby. "Als al die fans langs de lijn staan bij de training, met al die sfeer, dan slaat de derbykoorts pas echt toe. Nu trainen we gewoon lekker." Toch straalt daar meer fanatisme van af dan anders. "Er zit veel energie in de trainingen", beaamt Kashia. "We spelen met emotie en enthousiasme. Precies zoals het hoort in de derby, ja." 

Voorbeeld
De Georgiër is er woensdagochtend zelf het sprekende voorbeeld van. Als er tijdens een partij een overtreding wordt gemaakt op Ricky van Wolfswinkel roept hij tegen assistent Andy Myers: "Dit is een misdaad." Het hoort allemaal bij het theater rond de derby. "Dit is hartstikke leuk”, zegt hij. "Ik hoop voor beide teams op goed voetbal, op een mooie pot. Deze wedstrijd is voor de fans. Wij moeten vechtlust tonen en een goede wedstrijd spelen."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: