4 januari 2017 In de media

Kashia: ‘Na een korte rustperiode tijd om te presteren’

Na een drukke, maar ontspannen rustperiode is Guram Kashia blij weer op het veld staan en zich voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen.
“Ik had echt even een periode van rust nodig, mijn hoofd zat redelijk vol. Het was een fijne tijd, maar direct na Oud & Nieuw was het goed om weer naar Arnhem te gaan.”

Je moest je gedachten even verzetten van het voetbal?
“Niet alleen van het voetbal. Deels wel hoor door de wisselende resultaten en de energie die er ingestoken is. Maar ook door de Nederlandse lessen die ik aan het volgen ben. Inmiddels ben ik al een tweetal examens verder en gaat het best aardig al zeg ik het zelf. Mijn dochtertje gaat straks naar de kleuterschool en gaat dan ongetwijfeld ook Nederlandse woorden leren. Kunnen we met elkaar in het Nederlands communiceren. Dat had ik een aantal jaar geleden niet kunnen denken.”

Vlak voor de Kerstdagen heb je nog een oud ploeggenoot opgezocht.
“Ja, dat was heel mooi. Ik was een aantal dagen in Londen en stuurde Marco (Van Ginkel, red.) een berichtje. De volgende dag hadden we al afgesproken en hebben we goed bij kunnen praten. Waarover? Over onze tijd samen bij Vitesse, over ons persoonlijke leven en de voetbal in het algemeen.”

Toen vertelde hij jou al dat hij naar weer terugkeerde naar Nederland?
“In dat gesprek gaf hij inderdaad aan weer naar PSV te gaan. Hij heeft er natuurlijk een prachtig halfjaar gehad met het kampioenschap. Ik heb hem nog geprobeerd over te halen om naar Vitesse gaan, maar helaas, haha.”

Na Londen was het tijd voor familie in eigen land?
“Absoluut. Met vrienden zijn we een paar dagen weggeweest en ook met een aantal voetballers van het nationale elftal. Dat is een traditie geworden. De jaarwisseling heb ik met de familie gevierd.”

Vervolgens was het in een paar dagen tijd Tbilisi, Arnhem, Alicante?
“Zo gaat het in de winterstop. Het geeft een goed gevoel weer met de groep te zijn en ons hier in Spanje voor te bereiden op een heel belangrijke periode. We willen de tweede helft van het seizoen absoluut beter presteren. Revanche is niet helemaal het juiste woord, maar komt wel dichtbij het gevoel dat bij mij leeft.

En op korte termijn spelen we echt een heel belangrijk duel, de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daar moet alles voor wijken en dan moet GelreDome voor ons die twaalfde man zijn zoals het publiek dat in Rotterdam voor Feyenoord is. We hebben even kunnen rusten, nu is het weer tijd om te presteren met Vitesse.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: