25 juli 2016 In de media

Kashia: Vitesse heeft niet kwaliteiten van twee jaar geleden

Guram Kashia zag Vitesse door bezuinigingen de voorbije jaren een jasje uitdoen. De Georgische aanvoerder maant tot kalmte en realisme.
,We hebben niet meer de kwaliteiten van twee jaar geleden'', vindt Kashia. ,,Kijk wie hier zijn vertrokken: Pröpper, Vejinovic, Labyad, Van der Heijden. We worden steeds jonger. Dat compenseren we wel, omdat we in mentaal opzicht momenteel groeiende zijn. Daarin liggen we nu echt op schema.''

De mentale groei signaleerde Kashia zaterdag ook in het verloren duel met FC Porto (1-2). In Gelredome speelde Vitesse het eerste uur sterk. ,,Deze wedstrijd tegen een club die vaste klant is in de Champions League, geeft heel veel hoop. Als je dit niveau een uur kan volhouden tegen FC Porto, dan moet dat straks in de competitie negentig minuten kunnen tegen elke tegenstander'', aldus de captain.

Zaterdag oefent Vitesse op St. James Park tegen Newcastle United. Een week later, op 6 augustus, begint het nieuwe eredivisieseizoen voor de Arnhemse club met een bezoek aan Willem II.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: