18 september 2010 In de media

Kashia: “Natuurlijk kende ik Vitesse”

Guram Kashia werd donderdag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever Vitesse. De Georgiër heeft zijn overstap te danken aan Merab Jordania, maar benadrukt dat hij de nieuwe clubeigenaar nog niet kende.

Wat de club zelf betreft ligt dat anders. "Natuurlijk kende ik Vitesse", zegt Kashia in het Algemeen Dagblad. "Het is de op één na oudste club van Nederland. Opgericht in 1892, nietwaar? Precies. En twintig jaar geleden werd de bekerfinale verloren, van PSV."

Even later valt de 23-jarige verdediger toch enigszins door de mand. "Ja, oké. Ik heb dit allemaal op internet gelezen. Maar ik kende Vitesse echt wel. De Nederlandse competitie komt in Georgië op tv en ik weet dat dit voor mij de ideale leerschool is. Daarom ging ik bijvoorbeeld niet naar de Russische competitie, zoals veel Georgiërs wel doen. In mijn ogen is de Nederlandse liga beter voor jongelingen."

Kashia hoopt in Arnhem een vaste plaats in het nationale elftal af te dwingen. "Het niveau stijgt als veel jongens in andere Europese competities uitkomen en zich daar ontwikkelen. Zo kan ik Georgië dus helpen. Sowieso groeit mijn kans op het spelen van interlands, want onze bondscoach roept vrijwel alleen in het buitenland voetballende jongens op. Mits ik in Arnhem minuten maak, maar dat gaat gebeuren", aldus Kashia, die zaterdag voor het eerst in de wedstrijdselectie zit.

AD

Hoofdsponsor: