10 december 2012 In de media

Kashia in mineur na wake-up call

Guram Kashia gelooft ook na de 3-1 nederlaag tegen VVV-Venlo in de titelkan­sen van Vitesse. „Dit is een wake-up call.”
Guram Kashia hoopte dit weekeinde op medewer­king van PSV tegen kop­loper FC Twente, zodat Vitesse de koppositie in de eredivi­sie kon overnemen. Aan PSV lag het zondag niet, aan Vitesse wel.

„Dit is heel teleurstellend. Wij had­den van tevoren gerekend op drie punten tegen VVV. Maar wij moe­ten leren dat we elke tegenstander serieus nemen. Dit is een signaal, een wake-up call”, sprak de gedesil­lusioneerde aanvoerder van Vites­se, die zijn ploeg in Venlo na rust naar een ongekend armoedig ni­veau zag terugvallen.

Tegen de concurrenten FC Twente (0-0), Ajax (2-0 winst), PSV (2-1 winst) en Feyenoord (1-0) kreeg Vitesse in totaal slechts één goal te­gen. VVV-Venlo vond liefst drie enorme gaten in de Arnhemse ver­dediging, net als laagvlieger SC Heerenveen dat eerder deed.

„Tegen grote clubs als Ajax en PSV is er altijd honderd procent con­centratie, dat is logisch. Wij moe­ten leren ook respect te hebben voor de kleinere ploegen. We ver­speelden ook al punten tegen Hee­renveen, Heracles en ADO, terwijl we van de grote clubs winnen”, stelde Kashia ver na afloop in de waterkoude Venlose Koel.

De nederlaag kwam hard aan in het Arnhemse kamp, waar het vi­zier op de eerste plaats van de ere­divisie was gericht. „ Onze concur­renten winnen dit soort wedstrij­den allemaal wel. Zo kun je geen kampioen worden”, reageerde de Georgiër, één van de weinige spe­lers bij Vitesse met een landstitel (Dynamo Tbilisi) achter zijn naam. „Voor Vitesse is een tweede plaats of een derde plaats ook mooi, dat zou heel goed zijn voor deze club. Maar ik geef de hoop nog niet op. Dit is maar één wed­strijd, dat kan een keer gebeuren.

We moeten de laatste wedstrijden voor de winterstop allemaal drie punten halen, dan staan we er goed voor.”

Kashia zocht naar oorzaken voor de misstap van Vitesse in Venlo.

„Ik denk wel dat de druk ook heeft mee gespeeld. Maar als je ze­ven, acht kansen krijgt, moet je meer doelpunten maken. Zij krij­gen een halve kans en maken er één. We hadden in de eerste helft al met 2-0 of 3-0 voor kunnen staan, nu krijg je vlak voor rust de 1-1 tegen. Dan is er nog niks aan de hand, maar er vallen een paar ‘really bad goals’.”

In de amechtige race naar een re­sultaat in Venlo, raakte Vitesse ver­strikt in goede bedoelingen. „ Ook in de tweede helft hebben we kan­sen gehad, maar zij speelden het goed uit op de counter”, zag de aanvoerder, die niet wilde spreken van gemakzucht of een verkeerde instelling. „Misschien dat het idee dat je de nummer één van Neder­land kunt worden, onbewust toch heeft meegespeeld. Het is teleur­stellend, maar we hadden vandaag gewoon onze dag niet.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: