3 juni 2011 In de media

Kashia verliest met Georgië

Vitesse-speler Guram Kashia verloor het EK kwalificatieduel met zijn land Georgië van Kroatië. Door de 2-1 nederlaag is Georgië zo goed als uitgeschakeld in de poule om plaatsing het EK af te dwingen. Kashia begon in de basis en werd in de 80ste minuut gewisseld.
Kroatië maakt het zichzelf lang lastig tegen Georgië

Kroatië heeft door een moeizame zege op Georgië goede zaken gedaan in groep F. Door de overwinning van de Kroaten staat het nu bovenaan in de poule, al heeft Griekenland één wedstrijd minder gespeeld. Voor Georgië is plaatsing voor het EK na de nederlaag ver weg.

Het was eenrichtingsverkeer in Stadion Poljud in Split. Kroatië, waar Danijel Pranjic in de basis stond, was veruit de betere partij en na twee minuten zag Ivan Perisic zijn schot naast het doel van Giorgi Loria gaan. Georgië, dat met Vitessenaar Guram Kashia begon, kreeg over de gehele wedstrijd één kans en die ging erin. Na zeventien minuten spelen zette Jaba Kankava de bezoekers op voorsprong.

Georgië hield de voorsprong lang vast en leek voor een verrassing te gaan zorgen in Kroatië. Eduardo, Nikola Kalinic kregen kansen om de gelijkmaker te maken, al hadden beide spelers meerdere malen het vizier niet op scherp. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Slaven Bilic door een doelpunt van Mario Mandzukic alsnog langszij. Twee minuten later stond de thuisploeg zelfs alweer op voorsprong door Kalinic, die zich uiteindelijk kroonde tot matchwinner.