16 augustus 2012 In de media

Kashia ziet rood; Kalas nieuw bij A-selectie

De Vitessenaren Kashia, Kalas, Van Aanholt, Van Ginkel en Havenaar kwamen als international in actie, deze week.
Guram Kashia speelde woensdag 15 augustus met Georgië in en tegen Luxemburg. De Georgiërs wonnen met 1-2, maar verloren Kashia. De centrumverdediger ontving al na een kwartier de rode kaart. Kashia over de situatie: “Het was een schouderduw en ik won de bal. De scheidsrechter vond het een overtreding en zei dat ik de laatste man was. Ik was het er absoluut niet mee eens.”

Voor Tomás Kalas was het een bijzonder moment. De jonge verdediger mocht zich voor het eerst melden bij de Tsjechische A-selectie. De oefeninterland Oekraïne vs Tsjechië bleef steken op 0-0. Het debuut van Kalas in het nationaal elftal laat nog op zich wachten.

Patrick van Aanholt en Marco van Ginkel speelden met Jong Oranje tegen Jong Italië. In Leeuwarden zegevierde Jong Italië overtuigend: 0-3. Beide Vitessenaren speelde de gehele wedstrijd. Deze wedstrijd tegen Italië was een oefenwedstrijd ter voorbereiding van de EK kwalificatiewedstrijden die eraan komen. 7 september komt het elftal van KNVB coach Cor Pot in actie tegen Oostenrijk.

Mike Havenaar vertrok na het competitieduel tegen ADO Den Haag direct naar Japan. Na een lange reis zat de aanvaller negentig minuten op de bank. Japan kwam in eigen land niet verder dan 1-1 tegen Venezuela.

Vitesse.nl / Foto’s ORG

Hoofdsponsor: