13 augustus 2016 In de media

Kastaneer helpt ADO langs Vitesse

ADO Den Haag heeft de tweede zege van het seizoen geboekt. In het GelreDome werd het Vitesse van oud-ADO-trainer Henk Fraser verslagen.
Beide ploegen waren het Eredivisie-seizoen vorig weekend overtuigend begonnen. Vitesse was met 4-1 te sterk op bezoek bij Willem II en ADO won op eigen veld met 3-0 van Go Ahead Eagles.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Vitesse en na 22 minuten tekende Ricky van Wolfswinkel voor de openingstreffer. De spits, die vorige week ook al trefzeker was, schoot in tweede instantie de 1-0 binnen.

Lang konden de Arnhemmers niet genieten van de voorsprong. Na een half uur spelen bracht Gervane Kastaneer de stand weer in evenwicht. De twintigjarige aanvaller punterde raak na een voorzet van Wilfried Kanon en zorgde daarmee voor de 1-1 ruststand.

Na rust kreeg Vitesse mogelijkheden op een nieuwe voorsprong. Eerst bracht Ernestas Šetkus redding op een inzet van Nathan en vervolgens schoot Lewis Baker naast. Waar de thuisploeg er niet in slaagde om te scoren lukte ADO dat wel op de counter. Kastaneer schoot mooi binnen uit een snelle uitbraak, 1-2, en bezorgde daarmee zijn ploeg de tweede driepunter van het seizoen.