22 januari 2010 In de media

Kaya en Kolk terug in basis Vitesse

Vitesse speelt zaterdagavond tegen de nummer vijf op de ranglijst.

De chauffeur van de spelersbus zou dan denken dat de reis naar Utrecht, Breda of Groningen gaat, maar niets is minder waar. De tegenstander is Heracles Almelo, de grote verrassing van de eerste helft van de competitie. Al tien keer pakte de ploeg van Gert Jan Verbeek de volle winst. Zo ook in GelreDome door doelpunten van Overtoom (onlangs zijn contract verlengd) en Steur. Voor Theo Bos de lastige taak om in Almelo de eerste punten van 2010 te pakken.

De hoofdtrainer heeft de namen van Nicky Hofs (schorsing), Dalibor Stevanovic (schorsing), Rogier Molhoek (enkel), Sinan Kaloglu (enkel), Jeroen Drost (hamstring) door moeten strepen. Onur Kaya miste NEC-uit door een liesblessure, maar is hersteld en zal zaterdag vanaf het begin starten. "NEC-uit was voor mij een domper", aldus Theo Bos. "Dat moeten we zaterdag wegpoetsen. We trainen als sinds terugkomst uit Turkije op kunstgras dus dat mag en kan geen excuus zijn."

Bos vervolgt: "Heracles Almelo is een degelijke ploeg die tot dusver een fantastisch seizoen kent. Kenmerkend voor de ploeg is de vaste basis. Ik heb drie analyses gemaakt van Heracles, in augustus, november en december. Opvallend was dat de formatie vrijwel hetzelfde was. Zaterdag missen zij Maertens en Fledderus en misschien gaat dit ten koste van de automatismen. Wij kunnen daar wellicht van profiteren, maar dan moet het van onze kant wel beter. Dat betekent meer bewegen om aan de bal te komen en aan de bal moet het niveau omhoog. In Turkije was dat van een prima niveau. Dat moet terug."

Opstelling Vitesse (4-4-2): 
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Van Diermen, Jong-a-Pin, Greene, Claudemir, Kaya, Pluim, Kolk, Nilsson.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: