18 april 2010 In de media

Kaya Man of the Match

Onur Kaya was de Man of the Match. Hij werd enthousiast toegejuicht in Supportershome Monnikenhuize. De hele staf en selectie bezocht het supportershome. Ook Theo Bos gaf zijn toelichting op de wedstrijd.

 

 

"Wij begonnen chaotisch aan de wedstrijd. Persoonlijke fouten lagen ten grondslag aan de goals. Gelukkig herstelden wij na een half uur en ik maakte een goede goal uit de vrije trap. In de tweede helft hadden wij goede kansen, zeker na de 2-3. Helaas konden wij niet doordrukken. Door puur aanvallend spel neem je dan risico’s en dan loopt Roda via de counter uit door twee goede goals van Junker". Kaya wist nog niet waar hij volgend seizoen speelt. "De onderhandelingen zijn nu stopgezet, maar ik hoop dat het uiteindelijk toch goed komt. Ik wil graag nog een paar mooie jaren in Arnhem voor Vitesse spelen".

Theo Bos was blij dat Vitesse veilig is door het verlies van Sparta. Ik mag dit team niets kwalijk nemen. Ze hebben er alles aan gedaan, maar in elke linie stonden twee junioren. Dat mag men niet vergeten. Dan kunnen persoonlijke fouten optreden maar desondanks hebben wij met vlagen Roda goed partij gegeven. Zeker na de 2-3 hadden wij goede kansen om langszij te komen".

Op de vraag wat het hoogtepunt en de lering uit dit seizoen zijn: "Het brengen van de jonge spelers die het stuk voor stuk het hebben gebracht zie ik als hoogtepunt. De lering uit dit seizoen is dat je door moet gaan. Aan Roda kun je zien dat je soms geduld moet hebben. Vorig seizoen wisten zij zich ternauwernood veilig te spelen en dit seizoen doen zij nog altijd mee om de plaatsen voor de Europese play offs".

Theo Bos wilde niet ingaan op de vraag of handhaving de doelstelling voor volgend seizoen wordt. "Laten we eerst eens afwachten hoe de selectie van volgend seizoen er uit gaat zien. Bovendien zijn de jonge spelers dan weer een stap verder. Het is te vroeg om die vraag te beantwoorden".

Peter van Brenk won met zijn zoontje het Vitesse thuisshirt. Het werd door Onur Kaya en Theo Bos van handtekening voorzien.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: