25 januari 2010 In de media

Kaya wacht op bod van Vitesse

Onur Kaya (23) voetbalt sinds 2002 bij Vitesse. Zater­dag beleefde de Turkse Belg zijn mooiste avond in Arn­hemse dienst

Onur Kaya is bezig aan de laatste maanden van zijn contract bij Vitesse. „ Ik heb begre­pen dat Vitesse wil praten, maar de club is daarvoor nog niet bij me gekomen”, verklaarde de midden­velder zaterdagavond na zijn hel­denrol in het treffen met Heracles Almelo ( 1- 2). „ Ik wil best wel blij­ven. Ik heb me goed teruggeknokt in het elftal. Hopelijk krijg ik daar­voor de waardering.” De Kleine Tovenaar uit Brussel ver­ruilde in 2002 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van Vites­se. Onder trainer Aad de Mos leek hij op spectaculaire wijze door te breken in Arnhem, maar belandde hij net zo snel en verrassend weer op de bank. Veel kleine blessures wierpen hem telkens terug, waar­door de Belgische voetballer met de Turkse roots nimmer onomstre­den werd. „ Je kunt wel zeggen dat ik vaak ge­blesseerd ben, maar ik heb ook geen kans gehad”, aldus Kaya.

„Het klopt dat ik veel kleine blessu­res heb gehad. Maar vorig seizoen speelde ik best goed in het tweede elftal. Toch kreeg ik geen kans.”
Tijdens de voorbereiding op dit sei­zoen leek Kaya andermaal veroor­deeld tot een bijrol. Vitesse wilde hem graag verhuren, Edward Struring wilde hem meenemen naar FC Volendam, maar de spel­verdeler bedankte voor een over­stap naar de eerste divisie.
„Ik wilde blijven om te bewijzen dat ik een goede speler ben”, aldus Kaya. „ De eerste divisie, dat is ook geen spel voor mij. Daar voel ik me te goed voor.”
Daar voegde hij meteen aan toe: „Ik heb de juiste keuze gemaakt.”
In de periode voor de winterstop keerde Kaya terug in het elftal.

Een liesblessure hield hem vorige week bij de derby tegen NEC in Nijmegen nog aan de kant, maar zaterdag verscheen hij weer aan de start. Een rake uithaal met links en eentje met rechts bleken voldoen­de voor een belangrijke driepunter van Vitesse. „ Het is lang geleden dat ik in de eredivisie gescoord had”, lachte Kaya. „Dat was in het seizoen 2006- 2007, Groningen thuis.” Inderdaad, op 21 januari 2007. Drie jaar later beleefde Kaya in Almelo zijn mooiste dag bij Vit­esse. Toch? „Dat kun je zo wel noe­men. Ik heb het geluk gehad dat er blessures waren in de ploeg, waar­door ik aan spelen ben toegeko­men. Nu hoop ik dat de clublei­ding ziet wat ik kan.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: