22 december 2016 In de media

Kees Bakker en Bert Roetert zijn nu Gouden Vitessenaren

Bert Roetert en Kees Bakker zijn woensdagavond onderscheiden als Gouden Vitessenaren. Sinds kort is Roetert lid van de Raad van Advies. Daarvoor bekleedde hij diverse functies binnen de Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur. De laatste drie jaar was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen.
Bakker nam per juli 2016 het voorzitterschap van Roetert over. Bakker was in het verleden ook al jaren bestuurlijk actief. Beide heren zetten zich al zo’n dertien jaren onbezoldigd in voor Vitesse. In voor- en tegenspoed telde voor de heren slechts één belang, dat van Vitesse. Uit handen van algemeen directeur Joost de Wit ontvingen zij de gouden speld.

Bert Roetert
Bert Roetert staat bekend als een groot en succesvol zakenman. Als CEO bij onder meer Schuitema NV/C1000, Friesche Vlag en Coberco en voorzitter van Foodvalley NL en Centraal Bureau Levensmiddelenhandel heeft de bestuurder zijn sporen meer dan verdiend. Nog steeds is Roetert commissaris bij diverse organisaties, waaronder Alliander. 

Sinds 2003 heeft Roetert zijn bestuurlijke kwaliteiten ook ingezet voor Vitesse. Altijd toonde Roetert zich een betrokken en gepassioneerd bestuurder. Ook in de roerige periode stond Roetert voorop om het belang van de club te dienen. Mede dankzij de deskundigheid van Roetert bevindt de club zich tegenwoordig in rustig vaarwater. 

Kees Bakker
Kees Bakker is voormalig corpschef van politie Arnhem. Bakker kwam in 2003 bij Vitesse, waar hij diverse bestuurlijke functies onbezoldigd vervulde. Sinds 2013 is Bakker voorzitter van het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem” en vanaf juli 2016 voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ook is Bakker nauw betrokken bij Stichting Playing for Success, waar hij tevens een bestuursfunctie bekleedt. Bakker is een uitermate kundig en betrokken bestuur functionaris. Een trotse Vitessenaar die, meestal op de achtergrond, met scherpe en eerlijke adviezen bijdraagt aan de bedrijfsvoering van de organisatie.

Zeldzaamheid
Het is een zeldzaamheid dat een Vitessenaar wordt onderscheiden als Gouden Vitessenaar. Vitesse kent sinds 1986 een onderscheidingsregeling in de vorm van het benoemen van Gouden en Zilveren Vitessenaren. Commissie 1892 ontvangt de voordrachten, waarna de voordracht voorzien van een advies wordt voorgelegd aan het bestuur van Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem”. Bij het bekrachtigen van de voordracht wordt erkenning uitgesproken naar een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt of maakt voor Vitesse en daarbij essentieel bijdraagt aan de continuïteit van de club.

Gouden Vitessenaren
Ton Ketting – sinds 1986
Herman Veenendaal – sinds 1987
Karel Aalbers – sinds 1989 
Joop Mutgeert – sinds 1989
Tobias Swelheim – sinds 1997
Rein Papenburg – sinds 1998
Johan Vink – sinds 1998
Guus Kusse – sinds 1998
Jan Snellenburg – sinds 1999
Martin Esveld – sinds 2001
Cor Guijt – sinds 2003
Arent Jager – sinds 2003
Kees Bakker – sinds 2016
Bert Roetert – sinds 2016
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: